Review for Het elfje van Jet

Review for Het elfje van Jet

Jet is niet gelukkig, maar dan ontmoet ze een klein elfje en haar leven veranderd.

Ik hou wel van boeken over elfjes, en vooral als de kinderen die ook verdienen. Zoals Jet, die wordt gepest op school. Voornamelijk door twee nare trienen, Kim en Lies. Ze kan wel wat geluk gebruiken in haar leven.

Ik vond het wel zielig voor Jet, dat ze werd gepest. Ik weet wel hoe dat voelt, totaal niet fijn. Vooral als niemand je helpt, de juf niet, je klasgenoten niet. Je bent helemaal alleen. Dus ik was blij dat Jet Pien ontmoette en dat ze snel vrienden werden. En dat Jet helemaal opfleurde door Pien.

Maar ja, zo’n elfje mag natuurlijk niet gezien worden, maar je wilt haar toch mee naar school nemen (al was het voornamelijk Pien die heel heel heel graag mee wilde). Ik kon wel raden wat er zou gebeuren, al had ik niet het einde verwacht. Maar nu ik er over nadenk, het is wel logisch. Arme Pien. En nee, ik zal lekker niks meer verklappen. Ga maar het boekje lezen!

Superleuk dat er ook elfjes-tips bij zaten. Van hoe ga je nou toch zo’n elfje vinden tot hoe zorg je ervoor? Of wat vinden ze leuk!

En de tekeningen waren ook heel zoet. Jeska Verstegen’s tekeningen passen heel leuk bij dit verhaal.

Dan nog het laatste, zou ik dit boek aanraden? Zeker wel, het was echt heel lief (nou ja, het pesten niet, maar de vriendschap tussen een meisje en een elfje was heel lief).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: