Review for Amorostasia

Review for Amorostasia

Verliefdheid of zelfs aantrekkelijkheid is gevaarlijk in deze wereld, mensen verstenen, alleen of samen met hun partner. Waarom? Hoe? Geen idee!

Toen ik deze blurb las in de bibliotheek wist ik dat ik dit boek gewoon moest lezen. Plus de cover, waarom was deze vrouw verwikkeld in een innige kus maar keek ze ons, de lezer, aan?

Het begint allemaal met mensen die andere mensen vinden die versteend zijn. Soms met elkaar, soms alleen (door bijvoorbeeld een foto van een geliefde). Eerst is het alleen Parijs, maar als de maanden verder gaan spreidt het zich uit over de hele wereld. Japan, Amerika, niemand is meer veilig. Koppels slapen apart, vrouwen en mannen worden gescheiden, iedereen is wantrouwig.

We volgen onze MC, een journaliste, terwijl zij probeert uit te vinden wat er aan de hand is, zich afvraagt over liefde, maar ook de gevolgen ziet van Amorostasia. Zo krijgt zij, omdat iemand bij haar in de buurt is versteend (blijkbaar verliefd op haar), een armband om zodat mensen gewaarschuwd zijn, zij heeft iemand versteend (ja, lekker hé) Oh, en nog mooier, alleen vrouwen krijgen zo’n band. De mannen? Mogen doen wat ze willen. Deze band is niet alleen een probleem op straat, maar ook in winkels, openbaar vervoer, werk, een huis vinden. Natuurlijk is ze hier niet blij mee, en ik geef haar groot gelijk. Ik vond het allemaal erg seksistisch.
We zien haar ook liefde te vinden. Ja, in deze gevaarlijke tijd wil ze toch meer. Ze mist het. Ze is eenzaam. Ik wist trouwens al vanaf het begin dat zij en haar vriend nou niet echt meer verliefd waren (ik vind het dus ook geen spoiler, kom op, het was dat die twee zeiden dat ze samen waren, anders had ik gedacht dat ze gewoon vrienden waren). Amorostasia was toch nog ergens goed voor. Hen laten zien dat de relatie niet meer verder kon gaan. En onze MC een kans geven om verder te kunnen in haar leven.

Ik vond het verhaal op punten een tikkie saai. Vooral over de ziekte. Ik snap dat het nieuw is (nou ja, aan het einde van het boek zijn er toch al maanden voorbij), maar er moet toch wel iets meer zijn dan dat het gebeurt omdat mensen verliefd worden/verliefd zijn en oh ja, het gaat goed met deze versteende mensen hoor.

Trouwens, ik vond het wel mooi dat een van de onderzoekers het had over dat dit gewoon moeder natuur was die tegen overbevolking wilde gaan. Um, niet iedereen die verliefd is, getrouwd is, etc. wil kinderen maken hoor.

Het einde was echt geweldig en prachtig gedaan. Hoe ze allebei alles om hen heen vergaten en alleen elkaar zagen. En zullen ze in steen veranderen? Tja, ik gok dat dat in het volgende boek te woord komt.

Ik wist alleen niet dat dit een serie was. 😐 Hopelijk komt boek 2 uit in het Nederlands en krijgt een van mijn bibliotheken hem.

Ik hoop dat in het volgende deel we meer te weet komen over de ziekte, en ik hoop ook zeker dat iemand een oplossing vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: