Review for Wat schuilt er onder mijn huid?

Review for Wat schuilt er onder mijn huid?

Een mooi boek over wat er nou schuilt in je lijf/huid.

Het boek heeft speciale glazen (nou ja, glazen, meer een kartonnen vel met 3 rondjes met gekleurd spul) bij het boek, want die heb je wel nodig als je alle geheimen wilt ontdekken die dit boek (en je lijf) geheim houdt. Kijk door de groene heen als een soort stethoscoop, door de blauwe als dat ding dat de dokter gebruikt om in je oor te kijken (in ieder geval daar lijkt het op, ook sorry, maar ik weet zo een twee drie niet de naam van dat ding), en als laatste heb je rood, dat is een microscoop.

Elke pagina heeft een leuke pagina die zonder de kleurtjes wel ietwat de geheimen prijsgeeft, maar lang niet alle. Volg ook vooral de instructies op de bodem van de pagina (die ook nog eens wat extra feitjes geven, zoals dat je 600 spieren hebt), elk stukje geeft meer en meer prijs. Van skeletten tot verstopte kinderen tot haartjes (maar ook organen) met hilarische expressies en meer!

We gaan door cellen, door botten, maar we zien ook hoe zwangerschap (wat ik echt mooi vond gedaan met die verschillende kleuren).

Het is een erg informatief boek, en de tekenstijl is ook nog eens heel prachtig en soms moest ik gewoon wat langer kijken omdat ik het zo mooi vond.

Oh, en leuk dat er ook een grote poster bij zit, met aan de ene kant een jongen en aan de andere kant een meisje. En natuurlijk moet je ook daar de “glazen” voor gebruiken om alle geheimen te zien.

Ik zou dit boek zeker aanraden, het is een heerlijk boek en perfect voor de kleine ontdekkertjes onder ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: