Review for Smikkelen en Smullen

Review for Smikkelen en Smullen

Mmm, lekkere recepten, en heel veel hilariteit. Welkom bij Smikkelen en Smullen!

Ik was tijdens mijn vakantie bij het stripmuseum in Groningen en daar zag ik dit boek in de winkel daar. Natuurlijk moest ik hem meenemen. Vanwege het koken + strips, maar ook vanwege Abe en Esther.

En dit was uiteindelijk nog veel leuker dan ik al had gehoopt. We krijgen steeds een nieuw recept, sommige sluiten aan op een vorig recept (zoals dat je een lekkere dipsaus maakt voor de Quesadilla’s). Er zijn ook tips en tricks (zoals hoe snij je nou een ui? Of een paprika? Hoe fruit je?). Dan zijn er ook nog eens variaties op een recept. Zo krijgen we nog meer lekkere variaties op cheesecake maag gaat meteen weer grommen die ik echt allemaal wil uitproberen. Nou ja, ik wil eigenlijk bijna alle recepten wel een keer uitproberen, want wat zien ze er erg lekker uit (en leuk, in het geval van die paprika). En door Esther en Abes duidelijke instructies zal het een gevuld eitje zijn om deze dingen te maken.

Maar de recepten zijn zeker niet het enige wat dit boek bevat. We zien ook Esther en Abe door het leven gaan, een eeuwige vendette hebben met buurvrouw Mien (hoe kan ze toch zo goed koken, wel…), vriendjes (is ie al rijp?), katten, we gooien hier geen eten weg (wat me weer deed denken aan Ype Driessens fotostrip), en meer.

Ik lag regelmatig dubbel om wat deze twee deden, maakten, kookten, eigenlijk alles wat ze deden.

En nu ik het boek heb gelezen is de cover nog leuker! Want nu zie je alle dingen die ze hebben gemaakt, en lig je weer dubbel omdat je die yoghurt/boter voorbij ziet komen (en nee, die wil je niet eten) en dat die struisvogel nog steeds in huis is.

De tekeningen zijn gewoon perfect voor het boek. Het eten ziet er prachtig uit (je krijgt gewoon acuut honger), de gezichtsexpressies zijn geweldig, en ik kan nog even doorgaan.

Nou, Esther en Abe, maak nog eens een kookstripboek? Want ik wil meer!

2 thoughts on “Review for Smikkelen en Smullen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: