Review for Operatie Dolfijn

Review for Operatie Dolfijn

Dit keer gaan de Thea Sisters een dolfijn redden!

Ik moet zeggen dat ik deze toch wat minder vond. Ik weet niet waar het precies aan lag, het verhaal was gewoon niet heel erg spannend, ondanks de spannende titel en de blurb. En het bevatte ook nog eens één van mijn favoriete dieren, dolfijnen dus nog grotere teleurstelling.

Ditmaal vinden onze Thea Sisters een groep dolfijnen waar een jonkie tussenzit die ziek/zwak is. Natuurlijk kunnen de Sisters hem niet achterlaten en gaan ze, samen met nog wat andere studenten en een leraar, proberen het diertje terug tot goede gezondheid te verzorgen. Ik vond het best leuk om te lezen hoe lief en geweldig deze leerlingen waren en wat ze allemaal deden. Ik ben ook blij dat de rector ook wat plannen wijzigde zodat onze groep nog wat langer bij de dolfijnen kon blijven.

Ik vond het subplot, de herberg/Marianne/de schat, wel leuk gedaan, maar ik moet zeggen dat het voor mij een beetje voelde als twee aparte verhalen en niet dat ze echt samenkwamen. Tuurlijk, de dolfijnen deden iets, en dus klikt dat stukje weer vast, maar toch, nu ik nadenk, dacht ik eigenlijk dat ik twee boeken had gelezen. Jammer dus.

Natuurlijk Vanilla is er ook weer, en mijn hemel, kan die meid gewoon eens opdonderen? En waarom vallen de Thea Sisters toch steeds voor haar plannen? Sorry hoor, ik word gewoon helemaal moe van deze meid en haar slechte plannetjes en het feit dat ze eigenlijk nooit echt eens straf of op haar kop krijgt. Ze komt met alles weg. Ja, soms worden haar plannetjes gedwarsboomd, maar verder gebeurd er niks. Maar ja, ze zal wel last hebben van het rijkeluissyndroom. Of in andere woorden, mammie betaald wel zodat ik lekker rustig mijn gang kan gaan. 😐

Helaas, en ja ik let er op (en het valt trouwens ook erg op), klopten de illustraties vaak gewoon niet. Tot grote hilariteit zelfs, want voor een tekening zie je een duikbril voorbij vliegen, maar volgens de tekst is hij per ongeluk omgestoot. Ah ha. Ja, omgestoot. Kleding die verandert ondanks dat ze echt geen tijd hebben om om te kleden. Surfplanken die magisch vermenigvuldigen. En wel meer. Heel jammer.

Dus ja, ik hoop dat het volgende boek een groter succes zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: