Review for Dolfje en Noura

Review for Dolfje en Noura

Bereid je maar voor, we gaan naar een nieuwe wereld, een parallelle wereld, een sprookjeswereld. We gaan een oude bekende tegenkomen! We krijgen backstory! En meer!

Ik was echt door het dolle heen toen ik zag dat het nieuwe Dolfje boek over Noura en Dolfje ging. Ik vind die twee echt superlief samen. En toen las ik de blurb en dat het dus ook over Krijtjes zou gaan. Ieep! Leuk!

Het begint allemaal als Dolfje besluit Timmies bal terug te halen voordat Krijtjes huis zal worden gesloopt, en vanaf dat punt is het een grote je kunt niet stoppen met lezen-rit. We krijgen dubbele POV. Namelijk Dolfje + Noura (en later Krijtjes) en Timmie + Opa (en een dwerg). We leren ook nog eens dingen over hoe deze wereld werkt, waar weerwolven vandaan komen, en meer. Geweldig, en ik vond het heerlijk dat we daar dieper op in gingen. Dat heb ik nu al een tijdje gewild. Hartstikke leuk dat Paul van Loon nog steeds verrassingen en stukjes heeft verstopt voor ons. Dingen die hij nog kan vertellen!

Sorry, maar ik lag echt helemaal dubbel om Dolfje en hoe hij helemaal verdrietig was over zijn vriendinnetje dat die hem zo aan het verraden was. En dat ze gevoelloos was omdat ze hem net hardhandig in een kooi heeft gesmeten. Halllllloooo, heeft Krijtjes niet net aan je uitgelegd dat Noura onder een toverspreuk zit? Dat ze echt niet aanwezig is en dus ook niets kan doen tegen de spreuk? En dat het haar schuld niet is? Hallloooo, Dolfje? Hallo? Ja, luister je? Want echt, mijn hemel. Je hebt toch gezien dat ze vreemd ging doen na die wolk van poeder? En nu ook nog eens uitleg. Hemeltje lief.

Roodkapje was echt geweldig. Man, dat is nou een Roodkapjes waar ik het verhaal wel van wil lezen. En de grote boze wolf praatte als een soort Yoda + Leo in een. Leuk dat, ondanks dat Leo dus niet in het boek zit, hij er op een soort manier toch bij is. Alleen dan wel beter gekleed. 😛

Ik moet zeggen dat ik, net als de andere karakters, even van schrik was gestopt met ademen toen dat met Noura gebeurde bijna bij het einde. Hemeltje!

Dit was wederom een heerlijk Dolfje Weerwolfje boek, ik heb er echt van genoten, ik heb het in een ruk uitgelezen. En ik kan zeker niet wachten op het volgende boek en zien wat Paul van Loon nu weer zal vertellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: