Review for Chimpansee te koop!

Review for Chimpansee te koop!

Dit keer gaat onze tweeling naar Zambia. Op naar nieuwe avonturen!

Waar ik het vorige boek erg leuk vond, vond ik deze toch minder. Iets te veel OMG wat is x en y slecht, en boehoehoe. Ja, er zullen dierentuinen zijn die slecht zijn, ja, dat is enorm slecht, maar er zijn er ook genoeg die wel goed zijn. En die goed voor de dieren zorgen, en programma’s hebben om dieren in het wild ook te helpen. En ach gut gut gut, meisje, kippen in een hokje, ja, dat is zielig, maar sorry hoor, geef je er ook thuis zo om? Nee, want dan zie je het niet hé, en dan is het goed?

Ik vond het ook een reteslecht idee van Olaf om maar gewoon het aapje mee te nemen. Beter zou zijn geweest om hulp te zoeken, een professioneel het te laten doen. Maar ach, dan hadden we dus geen verhaal. 😛 En hey, het is toch geen stelen? Toch? proest OMG, echt soms…

En ik vond Olaf wel een tikkeltje geweldadig met zijn gedachtes. Ja, ik snap dat je baalt dat je medemensen zo verrot zijn, maar als jij hen gaat slaan of erger, ben jij ook een verrot persoon. En Olaf dacht vaak genoeg dat ie heel wat was. Tuurlijk. Ego, kan er ook nog wel bij.

Ook vreemd dat het boek het heeft dat Giel zo vreemd doet, maar daar zie ik voor het meeste van het boek niks van terug, net zoals Bem en of hij te vertrouwen is. Ja, het aapje mag hem niet/hij mag het aapje niet, maar als we mensen daar op gaan beoordelen.. tjonge. Pas vanaf pagina 79 van de 126 begint er iets. Wauw. Ik wist wel vanaf dat moment wat er met Bem aan de hand was. Ik zal lekker niks verklappen.

Net als het vorige boek zijn er feitjes te vinden over chimpansees. Ik vond ze allemaal heel erg leuk om te lezen, al waren er ook wat verdrietige tussen.

Maar er waren gelukkig nog steeds genoeg stukjes die ik leuk vond om te lezen. Het weeshuis, hoe mensen probeerden de chimpansees te redden, de schattige illustraties van de chimpansees, Lola (voor het meeste van het boek tenminste), Lola/Olafs vader, de documentaire.

Maar ja, ik kan dit boek toch niet erg hoog raten, want uiteindelijk wogen de niet zo leuke dingen iets zwaarder voor mij dan de leuke dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: