Review for Ali-A Game On!

Review for Ali-A Game On!

Een boek over een gamer/youtuber die de wereld mag redden wanneer een spelletje wel erg echt wordt.

Grappig genoeg dacht ik dat dit een boek was van Ali-B (onder een alias), maar nee, er is echt een Ali-A. snorts En nee, ik ken Ali-A niet, maar tja, ik kom ook alleen naar youtube voor de muziek. Oh, en misschien wat Love Live scouting videos. 😛

Ik was al een beetje skeptisch voor ik dit boek begon, zelfs mijn verloofde was lichtelijk verbaast dat ik deze toch uit de bibliotheek had geleend. Tja, ik wilde hem toch proberen, wie weet viel het wel mee. En het plot klonk ook nog eens best leuk, ik hou wel van boeken over spelletjes die tot leven komen en dat iemand dan de wereld moet redden.

Helaas was dit boek al veel beter geweest als Eevee gewoon een eind had opgerot. Mijn hemel, ik kreeg vervelende side-kick (Navi) nachtmerries van die hond. Ali! Ali! Ali! Ali doe dit, Ali doe dat, Ali Ali Ali, Ali, Upgrade nu eens, Ali. Hou je bek. Echt. Gaan gewoon weg. Of blijf een schattig stil hondje.

Plus voor iemand die pro-gamer is (want ik gok dat Ali dat is) was ie behoorlijk waardeloos. Ik snap, hij is opeens in een soort van game, maar kom op, je hebt een soortgelijk spel al eens gespeeld, en misschien wel andere spellen, waarom duurt het zo lang voordat je wat doorhebt? Als ik in een spel kom wat ik al eens heb gespeeld, oh man, hou mij dan maar eens tegen. Ik zou zelfs niet eens verrast zijn met dingen die er gebeuren, maar waarschijnlijk gewoon helemaal aan het rondrennen zijn en alles uit aan het proberen. Jep, ik zou helemaal losgaan. Geen instructie nodig.

Ik vond het wel leuk dat hij ook levens had, met die hartjes die je wel vaker in spelletjes voorbij ziet komen.

Tyrantor Prime, goh, waar komt me dat bekend van voor. 😛

Leuk dat we ook het POV van Ali’s vriendin zien. Die vond ik ook vaak veel interessanter dan Ali A.

Maar ja, verder was dit dus niet heel spannend. En dat eind was zo voorspelbaar, cliché en kom op zeg.

De art was ook niet helemaal mijn favoriet. Het was erg stijf (zonder emotie), soms was er echt teveel detail op een punt, en dan niks op het andere punt. Zoals Eevee die vaak heel simpel werd getekend, maar verder was alles wel met detail getekend.

Dus ja, ik zou hem niet aanraden. Misschien moet je gewoon een fan zijn van die Youtuber om dit boek leuk te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: