Review for De kusjeskrokodil

Review for De kusjeskrokodil

Een klein jongetje die maar niet wilt slapen, en de vele beesten die langskomen om te zorgen dat hij toch zal slapen.

Een lekker voor het slapen gaan boek. Tim was een leuk karakter ook al vond ik hem ietwat vervelend en ik vond het wel sneu voor zijn ouders dat Tim tot lekker laat een feestje bouwt, hopelijk slaapt hij op andere dagen wel goed en krijgt hij minder bezoek.

Want bezoek krijgt hij. Tim kan namelijk niet slapen, want hij hoort van alles. En zo ontmoeten we allerlei dieren die een bezoekje brengen. Van een Toedektijger tot de Kusjeskrokodil. Allemaal hebben ze iets te doen zodat Tim kan slapen. Ik gok dat Tim gewoon al een beetje aan slapen was, want volgens mij zijn dit gewoon zijn ouders die tot vermoeiens toe het kind in bed proberen te krijgen. 😛

Ik vond alleen het einde apart, maar ach, ik gok dat kinderen het wel tof vinden dat een of ander harig monster (want dat is echt geen draak, maar lijkt meer op een Baku, een youkai uit Japan die dromen eet) over ze heen poept met dromen. Mm, dromenwindjes. Lekker hoor! Verklaard dan ook wel die slechte adem die je ‘s morgens hebt.

De art was wel leuk gedaan.

Oh, en leuk, dat je aan het begin al kan zien wie er langs zullen komen (wel bijna allemaal). We zien een boek over buffels, een tijger op grond, krokodillen en leeuwen in plaatjes.

Ik heb genoten van het boek, het was leuk om het slapengaan ritueel te zien, alleen nu met beesten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: