Review for Valentijn en zijn viool

Review for Valentijn en zijn viool

Een kleine jongen en zijn viool, klinkt leuk niet? Wacht maar tot je Valentijn ziet spelen.

Ik kon dit boek niet laten liggen toen ik hem in de bibliotheek zag, Philip Hopman heeft een hele leuke en mooie tekenstijl (ik vind zijn werk voor Jubelientje en Boer Boris echt top).

Ontmoet Valentijn. Een jongen die houdt van vioolspelen, alleen is hij er niet goed in. Volgens mij heeft hij ook zelf een hoorprobleempje gegeven dat hij heel verbaasd is dat iedereen of gaat schreeuwen, of wegrent, of hem uit het kasteel zet. Volgens hem ging het heel goed. Goh, Valentijn.. misschien toch eens beter luisteren? En misschien ook eens een andere hobby vinden, er zijn ook nog genoeg andere instrumenten in de wereld. Spaar onze oren, dank je.

Ik gok trouwens ook dat de vrouw die hem viool probeerde te leren doof was of anders is ze een goede leugenaar.

Ik moest wel enorm lachen om Valentijns reis door de wereld, op zoek naar publiek dat zijn, um hoest apart manier van spelen wel leuk vindt. Zo “helpt” hij wat mensen (en die wolf, al was dat nou niet echt iets wat ik hoefde te zien, maar ach). Het einde was heerlijk komisch, jammer dat we niet de reacties zien van het publiek, maar gegeven de wachters zeg ik dat iedereen nu of doof is of weg wil rennen. Of beide!

Heerlijk om Philip Hopmans tekeningen te zien, die reacties van de mensen, mijn hemeltje ik lag heerlijk dubbel en had veel plezier met zoeken naar reacties (want niet alle zijn 1, 2, 3, te zien).

Een echt superleuk boek dat je zeker aan het lachen zal maken. Aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: