Review for Mamaaa! Herkenbare momenten voor alle moeders

Review for Mamaaa! Herkenbare momenten voor alle moeders

Een heerlijk, hilarisch boek over ouderschap met leuke illustraties.

Ik heb zelf geen kind, maar ik vind het altijd leuk om te lezen over ouderschap, en veel dingen herken ik ook wel van toen ik vroeger op kinderen paste, of toen ik werkte bij de creche/peuterspeelzaal.

Dus toen ik dit boek zag voorbijkomen op Hebban/Paagman, wist ik dat ik het moest hebben. Ik heb nou niet echt veel boeken over ouderschap met voornamelijk illustraties + ik vond de stijl van de illustraties erg leuk.

Dit boek is vrij kort, maar 64 pagina’s, want ik enerzijds wel jammer vond. Misschien een volgend boekje met nog meer herkenbare momenten? Ik weet zeker dat er nog genoeg materiaal is. 🙂

Elke illustratie is gepaard met een titel/onderwerp (je hebt er verschillende, zoals Kindergedachte, Frustratie) en een regel tekst. Die maken de illustraties nog leuker en herkenbaarder, al zou het boek ook zonder de tekst geweldig werken.

Ik had wel graag de illustraties in wat meer chronologische volgorde willen hebben. Nu heeft ze soms 1 kind, dan 3, dan 2, en ook van verschillende leeftijden. Ook zie je haar zwangerschap voorbijkomen (en geen idee of het dan de eerste is of, gegeven dat ze uiteindelijk 3 kinderen heeft, de derde).

Ik had een paar favorieten: badtijd, frustatie over dat je kind het wel goed doet bij de creche/kinderdagverblijf, babykleding kopen, kinderen die ‘s morgens om 7 uur niet wakker worden doordeweeks, maar in het weekend klaarwakker zijn. 😛

Dus, ik hoop dat er zeker nog een boek komt van deze twee vrouwen. Ik zou dit superleuke boek aan iedereen aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: