Review for Het logboek van Billy Donderbus

Review for Het logboek van Billy Donderbus

Een nieuw boek in de Piraten van Hiernaast serie, alleen dan nu vanuit het POV van een van de piraten, namelijk Billy.

Ik vind de Piraten van Hiernaast vaak nog wel een leuke serie, ook al is Michiel niet altijd erg interessant. Dus ik was best geinteresseerd omdat dit boek vanuit Billys POV is. Ik was wel nieuwsgierig hoe hij het verhaal zou vertellen, of hij het nog wat fleuriger en kleuriger maakt (want daar houden piraten van immers, sterke verhalen).

En dit was echt leuk. Het was een idee van Billys vader, een logboek is een belangrijk deel van een piraat zijn (voor de grootste reden omdat piraten nogal houden van drank en dan is het wel een goed idee om nog enigszins te weten wat je hebt gedaan de vorige dag). Billy vindt het soms niet helemaal leuk, of er gebeurd niks, dus verzint hij af en toe de meeste fantasierijke verhalen. Op een gegeven moment wordt zijn leven wat spannender, want opeens is er iemand nieuw in zijn huis die oma heet en die zegt de vrouw te zijn geweest van opa. Billy is er niet blij mee, en dus begint hij plannetjes te smeden. En die plannetjes waren best briljant, ietsje té vreemd soms.

Wie oma was? Tja, ik had al een vermoeden, mede dankzij opa, maar het was nog steeds leuk om te zien hoe iedereen er ook langzaam achterkomt.

Opa was weer heerlijk moordlustig, misschien ietsje té. Maar hij is wel echt een piraat, en ik vraag me af waarom hij nog op land blijft. Als ik hem was zou ik lekker losgaan op zee. 😛

Ik vond Billy alleen een beetje sneu. Ik snap dat je denkt dat Lizzy en Michiel je bemanning zijn, of zullen zijn, maar je mag ze toch wel een beetje minder kut behandelen. Op verschillende punten wilde ik Billy gewoon kielhalen want mijn hemel… Zoals toen Michiel een bandmember op zich kreeg en Billy maar vond dat Michiel zich aanstelde en dat bloed en wonden er nou eenmaal bij horen. Ja, leuk dat dat voor jullie piraatjes telt, maar Michiel is dat niet en sorry, iemand, vooral een volwassen vent, op je krijgen is gewoon au. Ook later zijn er nog wat stukjes waarbij ik gewoon boos werd op Billy vanwege zijn complete rotgedrag. Maakt me niet uit dat hij een piraat is, je hoeft echt niet zo gemeen en dom te doen.

Er waren ook wat spellingsfoutjes, maar dat vond ik niet erg want dat hoorde bij het boek (immers Billy heeft nou niet echt veel van school gezien). Ik was al blij dat het maar af en toe een keertje was en niet de hele tijd (want dat zou echt té vervelend zijn geweest). Bi

Sorry, maar ik vond het echt superhilarisch toen, op pagina 104, ze over het naaktstrand renden en alles qua stijl er nog best goed uitzag, tot je de piemels van de mannen zag. Stokjes! Of eigenlijk gewoon een streepje die random een richting opsteekt. Sorry, ik lag helemaal dubbel, en mijn verloofde kwam ook even niet bij toen hij het zag.

Maar ik vond het boek, ondanks Billy en het feit dat hij gewoon gemeen is op punten, heel erg leuk en ik hoop ook dat we meer boeken krijgen vanuit Billys POV.

Ik vond het ook komisch dat de illustraties van kinderlijk naar best redelijk goed gingen. Of Billy heeft soms een slechte dag, of hij heeft gewoon geen zin om steeds goed te tekenen. 😛

Nou, ik denk dat ik wel redelijk heb verteld wat ik wilde vertellen. Ik hoop echt dat er meer van deze boeken komen en dat Billy niet opgeeft met logboeken schrijven. Ik zou dit boek, ondanks een aantal dingen, toch aanraden. Gegarandeerd dat je moet lachen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: