Review for Foeksia’s allergrootste vriend

Review for Foeksia’s allergrootste vriend

Wakkabakkaboe! Een nieuw avontuur met Foeksia, ditmaal met heel heel heel veel vriendjes!

Wat was ik blij dat er weer een nieuwe Foeksia uitkwam, ik kijk er telkens weer naar uit. Kijken wat voor avonturen en hilarische dingen Foeksia nu weer meemaakt.

In deze heel heel veel vriendschap. Na een dag school besluit Foeksia haar vriendin Grobje al haar vriendjes te laten zien in het bos (en natuurlijk daar buiten, want Tommie). Ik vond het af en toe wel eventjes sneu voor Grobje want tja, zij wil ook een vriend zijn en als Foeksia al een allergrootste vriend heeft wat is zij dan? Maar gelukkig krijgt ze later een heel lief en schattige titel, en ziet ze ook dat Foeksia gewoon veel vriendjes heeft. Met allerlei naampjes en titels voor elk wezen. En dat Foeksia nog meer dan genoeg ruimte in haar hart heeft voor al deze vriendjes.

Ik moest wel lachen om Grobjes reacties, ze ging vaak al uit dat dit de allergrootste vriend was en dus had ze commentaar of moest ze lachen als Foeksia probeerde haar vriend te introduceren en die echt niet zo groot was. Of die keer dat ze dacht dat Foeksia vriendinnen was met Juf Minuul. Echt, Grobjes reacties (de niet verdrietige) maakten dit boek nog grappiger om te lezen. Maar ook dat we Foeksia’s vrienden zien en dat ze Grobje dus vertrouwd met een groot geheim. Leuk en lief!

Oh, en Paul van Loon verschijnt op de tekening op pagina 24. Ook zijn bands truck is te zien.

Wederom gezellige (en ook schattige, want kijk nou naar die lieve vos) illustraties van Saskia Halfmouw.

Ik kan niet wachten op een nieuwe Foeksia, maar eerst maar eens de nieuwe Dolfje lezen die in September uitkomt. Ik kan niet wachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: