Review for Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan.

Review for Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan.

Een heerlijk eerlijk en geestig boek over zwangerschap.

Ik had deze al een paar keer in mijn handen gehad in de boekenwinkel (en al een paar keer wat stukjes gelezen), ik wilde hem heel graag verder lezen. Gelukkig had bibliotheek #1 hem na 3 weken en kon ik hem nu eindelijk eens helemaal lekker lezen. En hopelijk krijg ik ooit de kans om hem aan mijn boekencollectie toe te voegen.

Dit boek was echt geweldig. Voornamelijk hilarisch, heerlijk eerlijk, maar soms ook even verdrietig (vanwege de depressie die steeds weer de kop opsteekt).

Het boek begint eerst voor de zwangerschap, en daarna over het zwanger zijn tot het moment dat ze bevalt. Ze verteld ons over de echo (zijn alle stukjes er, is het een meisje/jongen, OMG er zit een piemel en balletjes in mijn buik), over hoe het voelt dat ze altijd maar blij moet zijn (want blijkbaar mag je niet ongelukkig en zwanger zijn of het af en toe gewoon even niet weten), over hoe het moet zijn voor vaders, over wat je lijf doet (niet altijd heel erg leuk), en nog veel meer. Van alles komt aan bod, soms ook met tekeningen/illustraties om het nog wat duidelijker/leuker te maken. Ook zijn er een paar tekstberichtjes te vinden en ook (fake) websites voor en over zwangerschap.

Ik heb regelmatig stukjes naar mijn verloofde doorgestuurd via Whatsapp die ook moest lachen.

Het einde en dan vooral dat rouwbericht voor de schrijfsters borsten? OMG! 😛

Ik geef ook nog bonuspunten voor de briljante titel. Niet alleen past het geweldig goed bij het boek (en de gevoelens van de schrijfster), het is ook enorm catchy en hilarisch. Het was een van de redenen dat ik dit boek wilde lezen.

Ik las dit boek in een ruk uit, ik probeerde nog rustig aan doen, maar voor ik het wist was ik al door het boek heen. Zeker een aanrader!!

One thought on “Review for Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: