Review for De Babysittersclub: Claudia en de zussenstrijd

Review for De Babysittersclub: Claudia en de zussenstrijd

Twee zussen, constante ruzie. En natuurlijk veel babysitten, vriendschap, en nog veel meer.

Ik had deze al eens eerder in mijn handen gehad maar toen besloten dat ik hem toch niet wilde lezen. Nu wens ik eigenlijk dat ik de mij van zaterdag, ook had kunnen overtuigen om dit boek te laten liggen.

Want tja, het was niet zo goed als ik had gehoopt. Zoals dat het best ongeloofwaardig is dat iemand, op haar 13de, niet eens weet hoe de tafels werken en denkt dat 7×6 13 is… Kom op. Ik weet niet wanneer je daar tafels leert (in Amerika), maar hier is dat groep 4 (zo 7/8 jaar). Dus ik zie niet in hoe ze nou niet eens de basis weet. Zelfs ik, hopeloos in wiskunde/rekenen, kan de tafels.

Plus ik vond het hele gedoe tussen de zussen enorm frustrerend en urgh. Ik zag er gewoon niet in waarom ze nou zo moeilijk deden. Het duurde echt veel te lang, en had ook wat extra boem blijkbaar nodig voordat deze twee eens gingen praten. En er dan achterkwamen dat misschien ze toch niet zo verschillend zijn. En misschien is het ook wel omdat ik geen zussen/broers heb, en is dit gewoon normaal. Maar sorry, ik vond het niet normaal. Heel wat van dat gedoe had voorkomen kunnen worden als iedereen gewoon eens ging praten met elkaar.

Ik vond het ook dom dat die ouders zoveel meer gaven om het slimme kind. En niet eens keken naar waar Claudia wel goed in was. Of haar misschien wat meer hulp gingen bieden. Kom op, dit helpt echt niet bij betere cijfers krijgen, het enige wat je wel krijgt is een kind dat totaal onzeker wordt.

En dan zijn er ook nog andere dingen, zoals het doopgebeuren (en ik vond het enerzijds wel een beetje vreemd hoe dat kindje van URGH zusje naar OMG zusje ging) en Mimi die zwaar ziek wordt. Het Mimi stuk was nog wel het beste, arme Mimi. 🙁 Heel heftig op punten, en ik kan me voorstellen dat ze boos is op van alles. Ik zou ook boos zijn als ik weer alles moet leren. Woorden die je gewoon moet kennen, waar je maar niet opkomt.

De art was wel het beste ding van het hele boek. Maar ja, Raina Telgemeier, die kan gewoon alleen maar geweldige dingen tekenen. <3

Dus ja, niet mijn kopje thee en dat terwijl ik normaal wel van de boeken hou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: