Review for Crazy Cavia’s

Review for Crazy Cavia’s

Zeg hallo tegen Pluisje, Cesar, Google, Dodo, Indy, en Takos, zij zijn onze Crazy Cavia’s!

Wat was dit nou echt superleuk! Het is niet, zoals veel strips die ik de laatste tijd heb gelezen, een korte 1-verhaal per pagina strip, maar in plaats daarvan loopt het verhaal gewoon door. Dat was wel even wennen want ik had verwacht dat het korte strips waren die over Cesar en zijn pogingen om te ontsnappen gingen. Maar dit was gewoon beter en paste ook veel meer bij het verhaal.

Cesar.. tja, onze hoofdpersoon, maar ik vond hem best vervelend en irritant. Dat hij nou niet gelukkig was, tja, dat kan ik me voorstellen. Hij is van een wijde boerderij neergeplompt in een verblijf dat binnen is. Maar moet hij dan de anderen, die wel gelukkig zijn, zo bang maken? Of ze veroordelen dat zij gelukkig zijn met wat ze hebben? Want hé, ze hebben het wel daar goed die cavia’s. Ja, de kinderen kunnen nog veel leren, maar moeders doet haar best.
Gelukkig, verder in het verhaal vond ik hem weer wat leuker worden, en ik was ook blij dat hij wat gelukkiger leek. Ik vond het erg leuk om hem te zien ontdekken wat er nou gaande is in zijn nieuwe wereld (en dat het misschien nog niet zo slecht is in zijn nieuwe huis). En ook zijn reactie daarbij zien (en mijn hemel, af en toe is hij wat paranoïde).

Mijn favoriete cavia is Takos. Mijn hemel, wat een geweldige cavia, ik lag compleet dubbel om zijn gedrag. Hoe hij alles opat, hoe hij dacht dat alles wat hij niet kende wortels waren. Hij was nou ook niet de slimste, en dus maakte hij echt links en rechts van die opmerkingen waar je en dubbel en waar je even wilde face palmen. 😛

Dodo? Onze altijd slapende, maar toch magisch teleporterende cavia? Ik ben nog steeds benieuwd hoe ie het doet, want nu ik nog eens door het boek kijk, inderdaad soms is hij op spot x, en dan magisch op een hele andere plek in een korte tijd zonder wakker te worden. Zelfs eten doet hij slapend!

En dan zijn er nog Google (die altijd TV kijkt en zelfs een huisje in de toren heeft daarom), Pluisje (die ondanks zijn naam altijd chagerijnig kijkt), Indy (altijd bang lijkt het, maar wordt wel de beste vriend van Cesar). Leuke beestjes!

Ik vond het ook leuk dat we de eigenaren van de cavia’s zagen. Zoals ik al zei, de kids hebben nog genoeg te leren (niet opeens het beestje oppakken, niet opeens cavia’s die nieuw zijn bij de andere cavia’s zetten), maar moeder is echt geweldig. Vooral dat verblijf dat ze hebben. Het neemt zowat de helft van hun huiskamer in beslag. 😛 Ik moest wel lachen hoe de man het eigenlijk niet wilde, of zich afvroeg of de mensen nog ruimte over gingen houden.

Ik heb dus zeker genoten van Cesar’s ontsnappingspogingen en de andere cavia’s en hun persoonlijkheden. Extra leuk is dat ze aan het einde, in stripvorm natuurlijk, nog wat extra informatie geven over cavia’s. Zorg, leuke feitjes, en meer. Super gedaan!

Dus ik hoop dat er nog een nieuw deel komt in deze serie, want ik wil meer schattige cavia’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: