Review for Alles over dino’s

Review for Alles over dino’s

Een nieuw dino boek, dit keer met heel heel veel flapjes, mooie en leuke illustraties en meer.

Tja, ik kon dit boek natuurlijk niet laten liggen toen ik hem in de bibliotheek zag. Ik hou van dino’s. Wel, ik moet eerlijk zeggen, ik hou van de oude dino’s. Niet die nieuwe watjes met veertjes. 😛 Gelukkig heeft dit boek voornamelijk illustraties van onze dieren zoals het hoort. Ja, ik ben een ouderwets persoon, maar voor mij zijn dino’s stoere reptielen, en niet kippen. 😛 Mijn arme velociraptors.

Dit boek was erg leuk, en ik ben ook blij dat ik een van de eerste ben die hem heeft geleend, want nu zijn de flapjes nog helemaal nieuw en niet beschadigd (zoals wel vaker gebeurd met bibliotheekboeken). OK, het was wel af en toe moeilijk om ze dan open te krijgen, maar gelukkig heb ik manieren om dat voorzichtig te doen. Heel leuk dat de schrijfster er zoveel heeft toegevoegd, zoveel leuke antwoorden en illustraties komen tevoorschijn als je ze openklapt. Plus het maakt het boek net interessanter en meer interactief. Je kunt namelijk eerst zelf nog een gokje wagen voor je het flapje openklapt.

Er was niet heel veel nieuws voor mij, de meeste feitjes en antwoorden wist ik al, maar dan nog blijft het leuk om te lezen over dino’s. Over wat ze doen, wat ze eten, waar ze leefden, hoe ze leefden, of ze lui waren of juist heel actief. Leuk ook dat er speciale aandacht is voor mijn twee favorieten: de velociraptor en de T.rex.

Ik vond het wel vreemd dat ze de volgorde van plaatjes onder de flapjes vreemd deden. Zoals aan het begin, dat je eerst begint met 2, dan 3, en dan laatst 1. Zelfs al lees je het van boven naar links, dan heb je nog steeds 1, 3, 2. Ook aan het einde loopt de volgorde scheef, 2, 1, 3, of 3, 1, 2. Ik snap niet helemaal waarom ze dit hebben gedaan.

De illustraties waren echt geweldig, wat een leuke tekenstijl heeft deze illustrator!

Ik zou dit boek ook zeker aanraden, ik weet zeker dat kinderen dit boek heel erg leuk gaan vinden. Niet alleen vanwege het thema: dino’s, maar ook vanwege de leuke flapjes en de kleurrijke tekenstijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: