Review for Wie heeft het gedaan?

Review for Wie heeft het gedaan?

25 mysteries om op te lossen, lekker je brein aan het werk zetten!

Ik had dit boek al een tijdje gezien, maar geen van mijn bibliotheken had hem, tot nu! Ik moest er even voor fietsen, maar toen had ik hem dan toch in mijn handen. En hij was nog leuker dan ik had gehoopt.

Het boek bevat 25 mysteries. Sommige kort, sommige ietsje langer. Alle 25 mysteries zijn erg leuk en ook vaak spannend. Er zijn moorden om op te lossen, vreemde gebeurtenissen uit te vinden. Ik heb ze allemaal zelf gedaan, nou ja, bijna, ik heb er 2 of 3 (die ik het leukst vond) ook aan mijn vriend laten zien, die net zoals ik veel plezier had in het oplossen van de mysteries.

Maar je kunt het natuurlijk ook met meerdere personen oplossen. En dat vond ik ook leuk aan dit boek. Je kunt alles oplossen alleen, zoals Poirot. Of met zijn tweeën, zoals Sherlock en Watson. Of met een hele groep (een detective conventie?).

Ook leuk is dat je niet alleen logisch moet denken, sommige puzzels gaan uit van je verbeelding, en dat vond ik heerlijk. Wat logica is super hoor, maar lekker je verbeelding laten gaan is nog veel leuker.

De puzzels hebben ook nog eens verschillende niveaus. Van makkelijk tot heel moeilijk. Ik moet zeggen dat ik zelf de puzzels vaak niet heel moeilijk vonden. Ik heb zelfs een aantal van de supermoeilijke puzzels sneller opgelost dan sommige makkelijkere. 😛

Er was ook heerlijk veel variëteit in de puzzels, ik was toch eerst bang dat het meer van hetzelfde zou worden, maar ik kan je heel eerlijk zeggen dat ik genoot omdat er zoveel verschil was. De ene keer moet je een moord oplossen, de volgende de reden waarom 4 mannen nat waren en 1 iemand niet.

Natuurlijk heeft het boek oplossingen, elk mysterie heeft een oplossingflap die je kan openflappen en presto, daar is de oplossing. Misschien dat de ouders ervoor zorgen dat de kinderen niet stiekem kunnen kijken. Ik weet dat kinderen dat vaak doen (ik was zelf ook schuldig aan dat toen ik een kind was).

Het boek heeft ook leuke illustraties om de mysteries te begeleiden, en die ook vaak een hint verstopt hebben over het mysterie dat je moet oplossen. Dus goed opletten!

Ja, ik zou dit boek zeker aanraden, en ik hoop dat de schrijver nog veel meer mysteries heeft voor ons en dus nog een boek gaat maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: