Review for Wereldwijven 1

Review for Wereldwijven 1

Ontmoet 15 fantastische wereldwijven in deze prachtige graphic novel.

Ik was al enthousiast over dit boek, maar ik ben nu nog enthousiaster erover. Ik had gedacht dat dit boek veelal bekendere wereldwijven zou laten zien, zoals je wel vaker in dit soort boeken ziet. Maar nee. Ik moet zeggen dat ik de meeste niet eens kende, of misschien alleen bij naam.

Dus ik verslond dit boek, nieuwe wereldwijven om over te leren. Om hun verhaal te lezen.

Elke vrouw heeft een aantal strippagina’s over hoe zij bekend is geworden (varierend van kort tot lang). Van jeugd tot dood (met uitzondering van een meid die nu nog leeft). Van een gynaecoloog in de oude tijden (en ik lag dubbel hoe zij haar onschuld bewees), tot de eerste keizerin van China, tot de vrouw met de baard (een echte baard). Prachtig om over deze vrouwen te lezen. De schrijver weet het ook te schrijven op een manier dat je gewoon blijft lezen, en zelfs daarna gewoon nog wat meer wilt zoeken over deze topvrouwen.

Ik was erg blij dat er zoveel diversiteit was. Niet alleen in kleur/ras, maar ook in tijd. We zien vrouwen van nu, vrouwen van toen, vrouwen van heel heel erg vroeger. Iedereen krijgt een kans om haar verhaal te doen.

Soms moest ik lachen, soms moest ik huilen. Want de verhalen zijn niet altijd vrolijkheid en zonneschijn. De schrijver glossed ook nergens over. Het leven is soms gewoon kut, en dat laat deze schrijfster je duidelijk zien. Net zoals dat ze heel goed laat zien wanneer het wel goed gaat.

Oh, en laat ik vooral die prachtige prenten die aan het einde van elke verhaal staan niet vergeten. Na elk verhaal is er een mega mooie plaat die ons de wereldwijf in kwestie laat zien in een scene uit haar leven. Echt, als je de art van de strips al mooi vond (zoals ik) dan wordt je echt knetterverliefd op deze platen. Geloof mij maar.

Nu is dit het eerste deel, ik hoop echt zo dat er meer delen komen en dat ze vertaald worden naar het Nederlands. Want mij Frans is behoorlijk slecht. 😛

Ik zou dit boek ook zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: