Review for Varen!

Review for Varen!

Allemaal verzamelen, we varen uit! Kom aan boord van dit superleuke motorschip MS Louise voor een superleuke dag langs boerderijen, feesten, zwembaden, en meer!

Ah, ik hou echt zo van zoekboeken. Boeken waar je allerlei dingen moet vinden (meestal mensen), waar toch stiekem een heel verhaal (en soms zelfs meerdere verhalen) in zit, en als je dan goed naar de platen kijkt dan vallen er allerlei hilarische dingen op. Zoals de kinderen die lekker gaan modderbaden (en dat doen met een bommetje), of de schapen die alles aan boord opeten, een wasbeer die aan boor komt, of die kinderen die van alles doen wat misschien niet altijd een heel goed idee is, en dan zijn er nog tientallen andere dingen om te zien. Je komt ogen te kort.

In dit boek gaat een groep kinderen, samen met ouders, een leuke rondvaart maken met een boot. Er is van alles te doen en allerlei plekken waar ze aanmeren. Een leuk bezoekje aan een boerderij? Check! Lekker een ijsje eten (en kijken naar hoe er een ongeluk is gebeurd en nu alles rood is)? Check! Schattige schapen die even langskomen want die moeten ook naar het eindpunt? Check! Ik wil ook best een rondvaart maken hoor, waar teken ik? Want er naar kijken is leuk hoor, maar het is nog leuker om het echt mee te maken.

Zoals ik al zei je komt gewoon ogen te kort bij het kijken naar de platen. Ik heb over deze 14 pagina’s veel langer gedaan dan ik zou doen over een 14 pagina prentenboek. 😛 Ik moest gewoon iedereen vinden en zien wat ze nu weer aan het uitspoken waren, en ik moest ook zien wat er nou allemaal gebeurde op een plaat (VEEL).

Ik lag ook regelmatig dubbel om wat er nou allemaal gebeurde. Heerlijk begin van de dag, met een hilarisch leuk zoekboek.

Het einde was erg leuk, een havenfeest om een superleuke dag mee te eindigen, en veel succes schaapjes!

De tekenstijl was ook perfect en erg leuk. Het deed me ook, qua stijl en kleur, erg denken aan Jan van Haasterens werk.

Ik heb gezien dat er meer boeken zijn van deze schrijver/illustrator, dus ik ga maar eens kijken of ik die kan vinden. Want ik wil meer hilariteit en meer zoekboeken! Ik zou dit boek ook zeker aanraden. Ik weet zeker dat kinderen het NOG leuker gaan vinden, kunnen ze lekker wijzen naar wat er allemaal gebeurd, en ouders kunnen de kinderen ook motiveren om te zoeken naar zekere dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: