Review for Van boswachter tot YouTuber

Review for Van boswachter tot YouTuber

Volg Samantha, Luuk en Hendrik terwijl ze alle beroepen zelf uit proberen!

Een handig en leuk boek over verschillende beroepen. Handig als je zelf niet weet wat je wilt als kind, of als je nog wat meer informatie wilt hebben over een beroep. Er is voor ieder wat wils. Rustige beroepen, spannende beroepen, creatieve beroepen.

Per beroep is er een introductie en vervolgens verteld degene wat over zijn beroep. Over de verwachtingen, of het anders is dat het in media wordt geshowed, en dan ook hoe je het wordt. Soms met opleidingen, soms gewoon met tips (immers Youtuber kun je gewoon zonder opleiding worden).

Ik vond het alleen jammer dat ze voor illustrator niet gewoon de illustrator hebben gebruikt die ook het boek heeft getekend. Ja, ze krijgt een stukje aan het einde, wat wel een beetje té was. Nu heb je dus twee keer een illustrator gehad, waarom niet gewoon Jill er uit (sorry, Jill) en het gewoon aan de illustrator overlaten aan het einde.

Ik had dit boek graag willen hebben in mijn jeugd. Ik had wel een idee wat ik wilde, maar ik zou het niet erg vinden om een leuk boek te hebben met allerlei andere leuke opties om nog meer droomberoepen te vinden en te weten wat ik er voor moet doen.

Maar ik zou het boek zeker aanraden. Het was erg leuk om te lezen, en ik vond het ook goed dat er zo veel diversiteit zat in de beroepen. Ik was bijvoorbeeld best verbaasd om een monnik te zien, toch niet helemaal het beroep wat je verwacht te vinden. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: