Review for Meiden willen winnen

Review for Meiden willen winnen

N-O-A-D! Nooit opgeven. Altijd doorgaan! Hup meiden, hup!

Het tweede boek alweer in de Voetbalsterren serie, en wat was deze superleuk. Vivian den Hollander blijft echt een van mijn favoriete schrijfsters in mijn landje. Ze schrijft geweldig en leuk over zoveel onderwerpen, van voetbal tot paarden tot dansen tot opa’s tot leraren. Super!
Wat ook hielp was dat we dit keer geen vervelende Daan hadden, een personage die ik in het vorige boek ontiegelijk vervelend vond.

In dit boek is het team van Kim wat completer nu Emma in het ploegje komt. De meiden kunnen weer eens wisselen zonder dat ze dan met een persoon minder spelen. Ditmaal eerst een gewone competitie (maar die willen de meiden wel winnen natuurlijk) die met veel vuur en hilariteit (sorry, vliegende schoenen, geweldig) wordt gespeeld door het groepje. Emma past perfect bij het team, alsof ze er gewoon altijd bij heeft gezeten.

Ook in de kleedkamer zie je dat het een echt team is en dat de meiden perfect bij elkaar passen. Ik moest echt even proesten toen ze die mode show gingen houden.

En dan komt er nog een leuker stuk. De bekerkampioenschap. De beker die Kim al eens won, alleen dan met de jongens, en ze wil hem nu nog eens winnnen… maar nu voor haar meiden. Zal het haar lukken? Nou, met de yell die ze maakt voor de meiden hebben ze in ieder geval van motivatie. Het was een hele spannende wedstrijd, of wedstrijden, en ik zat te rooten voor deze meiden. Kom op, Kim, je kunt het! Hup hup Juul, hup Noor, yay Doenja!
Ik lag even helemaal dubbel toen de hond besloot, BALLLLLLLL en dus op het veld rende!
En dan komt die laatste wedstrijd, tegen de jongens (en bah jongens dat jullie zo denken over de meiden, kom op deze meiden hebben wel eventjes het zover geschopt, dus shhhh). Ik zal lekker niks verklappen, ga maar het boek lezen.

Vivian den Hollander beschrijft de wedstrijden precies goed. Niet te technisch, niet teveel moves, maar precies zo dat je weet wat er gebeurt, maar dat het ook spannend en leuk blijft (want ja, sorry, sommige voetbalboeken gaan echt helemaal in de technieken en dan haak ik toch al snel af).

Natuurlijk zit het boek vol met geweldige illustraties door Saskia Halfmouw. Zeker een hele grote reden waarom ik ook al deze boeken wil lezen, want ik hou van Saskia Halfmouw’s tekeningen.

Al met al, een spannend, grappig, leuk, motiverend boek over voetbal en een superleuk meidenteam die iedereen wel een poepie laten ruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: