Review for Level 13 Game Over

Review for Level 13 Game Over

Wat zou jij doen als je vastkomt te zitten in een zombie spel?

Zo, ik was echt heel erg enthousiast over dit boek. Zombies? Leuk! Een jongen die het spel wordt ingezogen en dus vastzit? OMG, ja! Dit moet toch gewoon lekker griezelen zijn? Eh, nee. Niet echt.

En dat is waar ik vastliep met dit boek. Ik verwachtte dat deze zombies moordwezens waren en dat er meer mensen ook vastzaten in het spelletje, dat je echt moest survivallen om uit het spel te komen. Een slechte boss moet verslaan. Maar dat is dus totaal niet het geval. Nee, sorry, kom je voor een lekker griezelverhaal dan kan ik je zo tig Nederlandse kinderboeken aanraden, maar deze ga ik mooi niet aanraden.

Want dit boek heeft iets anders gepland, onze hoofdpersoon moet iets heel anders doen om de zombies te verslaan, voordat ze hem doodknuffelen en glompen snorts en proest om zombies die lief zijn.

Ik vond het wel leuk dat Mats nieuwe vrienden ontmoette, het verbaasd me eigenlijk dat het zo lang duurde. Gegeven dat er toch zoiets is als het internet? En dat hij echt een gaming person is. Tenzij dit boek in een vroegere tijd plaatsvond? Maar dat gevoel krijg ik er dan weer niet van. Plus ook een beetje apart, gegeven dat ik weet dat Nederland nou niet echt arcadehallen heeft, dat dit boek zich daar deels afspeelt. Ik zou heel graag willen dat er gamehallen zijn voor alle leeftijden, maar tja, niet echt. Ik weet nog mijn teleurstelling 10 of zo jaar geleden toen ik wilde DDR-en ik daarvoor misschien helemaal naar Scheveningen zou moeten. 😐

Plus, ja, sorry Mats, maar ik vond hem gewoon niet té leuk. Terwijl hij speelde ja, en in het spel had hij ook zijn momenten, maar vaak vond ik hem gewoon net ietsje saai. Misschien ook expres gedaan vanwege het gebeuren in het boek. 😛

Het einde, tja, voorspelbaar, maar ik vond het wel even leuk dat we toch de bevestiging krijgen over dat ene dingetje.

Dus ja, ik kwam voor horror en kreeg iets heel anders op mijn bordje. Ik geef het nog 2 sterren vanwege dat het best belofte had (zombies/vast in een spelletje), en de illustraties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: