Review for Kleine nachtverhalen

Review for Kleine nachtverhalen

Een kleine beer moet slapen, maar wil eerst nog 3 verhaaltjes. Alsjeblieft, Alsjeblieft, Alsjeblieft?

Ja, de kleine beer is tenminste beleefd, ik moest wel even proesten want daar kan mama beer natuurlijk niks tegen inbrengen. En dus mag onze kleine beer 3 spannende, leuke verhaaltjes kiezen die de kleine beer wilt horen.

Ik zal bij elk verhaal schrijven wat ik van het verhaaltje vond + een rating.

Eerste verhaal: De slaapbewaakster: 4.5 sterren. Wat een leuk idee dat er een oud vrouwtje door het bos loopt met een gong (ja, een gong!) om te zorgen dat iedereen lekker gaat slapen. Sommige dieren gaan al makkelijk naar bed, sommige slapen al bijna, maar er zijn er altijd wel een paar die niet willen slapen. Zoals de vis die het liefst nog eventjes wat sprongetjes wil doen. Of de schattige hermelijnbaby die nog niet moe is. Het was heel mooi om haar door het kleurrijke bos te zien lopen, zachtjes slaan op haar gong. Daarna moet ze zelf naar bed en ik moest even lachen om wat daar gebeurde. Haha, leuk!

Tweede verhaal: Het verloren meisje en haar zwaard: 3.5 sterren. Een spannend verhaal, maar ik vond het niet helemaal goed lopen. Het ene moment is het meisje aan het wegrennen van iets wat haar achtervolgde en het volgende moment was er een introductie met een vleermuis. Het was echt heel vreemd, ik zat naar mijn boek te kijken en was aan het zoeken of ik misschien een bladzijde of zo had gemist.
De proporties van de bomen/dingen om haar heen > het meisje waren ook vreemd. De bramen waren mega, de bomen op een punt ook, maar dan staat ze aan de oever van een meer en zijn de bomen en zij weer gewoon als hoe je zou verwachten bij een mens. Maar dan ontmoet ze een vleermuis die net zo groot is als zij, en klimmen ze een boom die of veel te groot is (er wordt wel gesproken van een gigantische boom, maar dat moet dan echt een monster zijn zeg) of dat ons meisje toch een dwergje is. Ik heb geen idee of dit de bedoeling was, of dat proporties van dingen moeilijk zijn voor de tekenaar.
Maar terug naar het verhaal, ik vond hem best wel leuk. En ik was blij dat ze veilig en wel naar huisje kon dankzij de vleermuis (die ik eerst niet vertrouwde, want wie zegt dat hij niet degene was die haar stalkte). En ik vond het wel stoer dat ze zoveel moeite deed voor wat lekkers.

Derde, en laatste verhaal, De man met de lange jas die zijn slaap kwijt was: 4 sterren. Haha, geweldig, ik had een hele fantasierijke naam verwacht, maar deze man heet gewoon Bo. Ja, echt, Bo! En een otter genaamd Otto. 😛 Bo kan niet slapen en dus gaat hij naar het water waar hij zijn vriend tegenkomt, die hem wel wilt helpen. Wat daarna gebeurde was leuk, ook al moet ik zeggen dat ik dacht dat Otto nog iets zou uitspoken (iets met die geniepige oogjes), en ik was ook zeker blij voor Bo. Dus alles wat hij nodig had waren die 3 dingen, wat zoet.

En zo eindigen de verhaaltjes. De kleine beer zit vol met plannen voor de volgende dag, maar eerst moet hij nu slapen. En ik had zeker niet verwacht dat dat zou gebeuren. Wat een superleuk einde!

Dus ja, een heerlijk boek om te lezen voor het slapengaan. Leuke verhaaltjes, best leuke tekeningen (die heel erg kleurrijk zijn), een lieve mama beer en een kleine beer. Deze zou ik dus zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: