Review for Kepler62 Deel 2: De lancering

Review for Kepler62 Deel 2: De lancering

Een nieuw spannend deel in de Kepler62 serie.

Dit keer met een nieuw personage. Marie. Een meisje met zeer rijke ouders, of eigenlijk een rijke papa. Een papa die houdt van wapens. Niet alleen maken, maar ook van schieten. Een vader die eigenlijk best slecht is in ouderschap gegeven dat hij haar alleen laat. Je kunt je wel voorstellen wat voor soort meisje Marie is. Ja, best verwend, best verwaand. Maar ze wil ook een normaal meisje zijn. En daar komt de verwarring. Want door het hele boek springt ze van links naar rechts. Links is verwend prinsesje, rechts is normaal meisje met vrienden. De ene keer wil ze verwend worden en is ze boos om de behandeling die ze krijgt, maar de andere keer wil ze vrienden en mensen die haar normaal behandelen. Je moet toch echt kiezen meisje, je kunt niet beide dingen hebben. Bedenk wat je wilt. Je maakt er echt een rommel van en mensen weten niet wat ze met je aan moeten.

Ik vond het leuk dat zij de volgende is die mee mag met de Kepler62 reis. Ze heeft alleen niet echt het spel opgelost, zoals die broers van het vorige boek, dus ik wist niet zeker of ik heel blij was dat ze zo makkelijk werd gekozen. Maar ik gok dat we vanzelf wel achter de waarheid komen. Is het omdat ze geweldig is met wapens (want ja, dat is ze. Ze kan zomaar een wapen maken van plastic dat ook nog eens werkt.), of is het vanwege papa?

Ik moest wel lachen om de hoeveelheid Amerika doet dit en dat en haar verwachtingen over Amerika. Geweldig en ook zo waar, helaas. Je ziet het niet vaak in boeken gebeuren, nou ja, in ieder geval niet kinderboeken.

Het was leuk om te zien hoe de ondergrondse trainingfaciliteit (zo zou ik het noemen) eruitzag. En wat dingen te leren over wat ze daar doen, welke trainingen ze volgen, het eten, hoe ze slapen, en ook leuk dat er dus meer kinderen/jongeren zijn. We vinden ook wat meer uit over Kepler62, en ik kan niet wachten tot ze naar de planeet gaan.

We ontmoeten ook 2 aliens, 1tje met een leuk truukje, en een ander met raadsel en hij kan gedachtes lezen. Ik vond het raadsel interessant, en ik ben benieuwd naar het antwoord. Hopelijk komen we daar de volgende keer achter. Of we krijgen nog een andere hoofdpersoon en dus komen we er niet achter.

Het einde? Oh wauw, ik ben nieuwsgierig wat er is gebeurd met Marie, zijn ze dus al begonnen met de lancering? Ondanks dat dit nog niet zou gebeuren voor 3 maanden? En wat deed Marie’s papa daar? Wat heeft hij voor plannen? Hoe is hij betrokken bij Kepler62?

Het boek is, net zoals het vorige, prachtig geillustreerd. Echt het boek wordt er nog beter op en het is ook een van de dingen waardoor ik wil blijven lezen. Ook al vond ik het wel vreemd hoe Marie was getekend. Ze is, volgens haar en ik ga uit dat het waar is, 14 jaar oud. Maar ze ziet er eerder uit alsof ze 5 of 6 is. Geen idee of dat te maken heeft met hoe de toekomst is (anders eten, minder goede dingen, etc.) of dat de tekenaar niet weet hoe 14-jarigen eruitzien. 😛

Ik hoop dat de rest van de serie snel wordt vertaald. Ik moet gewoon weten wat er nu gaat gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: