Review for Het grote dierentuin tandenborstelboek

Review for Het grote dierentuin tandenborstelboek

Een leuk, maar ietwat absurd boek over tandenpoetsen.

Twee kinderen willen niet tandenpoetsen, want dieren doen het toch ook niet? Nou, daar hebben papa en mama een antwoord op, ja, dieren poetsen ook hun tandjes. Alleen niet zoals mensen. Een tripje naar de dierentuin laat de kinderen van alles zien over de dieren en hoe zij tandenhygiëne doen. Op een ietwat absurde manier wat ik een beetje jammer vond.

Ja, ik snap nou niet echt waarom alles zo absurd moet gedaan worden. Waarom moet alles zo maf zijn? Om het nog wat leuker te maken voor kinderen? Ik weet dat zij zonder al dat absurde het boek ook leuk hadden gevonden, want het is toch al razend interessant dat dieren ook de tandjes verzorgen, al dan niet met hulp? Dat was eigenlijk het enige wat ik jammer vond aan het boek. Ik denk dat ik het boek leuker had gevonden als de dieren zich als dieren hadden gedragen, en er niet overal maffe tandenspullen hingen. Dat de kinderen een tandenborstel vonden en van wie dat uiteindelijk bleek te zijn was ook maf, maar dat vond ik nog wel grappig. Maar ik denk dat ik het grappiger had gevonden als dat gewoon het enige was dat maf was. Zo van alles lijkt normaal, maar eigenlijk…

De tekeningen waren wel redelijk, niet altijd mijn stijl, maar wel leuk om te zien. Vooral dat er veel details waren vond ik erg leuk.

Aan het einde zijn er ook nog feitjes over de dieren die we hebben gezien + tips over poetsen. Ook al kan ik me echt niet herinneren dat mijn ouders TOT mijn 10de mijn tanden hebben nagepoetst. 😛 Misschien een nieuwe regel die er vroeger niet was?

Al met al, een boek die ik nog best zou aanraden, want je tanden poetsen is belangrijk en misschien dat dit absurde boek iets kan helpen met kinderen motiveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: