Review for Het boek der raadselen

Review for Het boek der raadselen

De prinssessen zijn weer terug in een nieuw verhaal.

Natuurlijk moest ik deze serie ook beginnen. Wat leuk dat ze in het Nederlands meteen boek 1 en 2 hebben uitgebracht. Ik moest wel even moeilijk doen, maar ik heb ze nu allebei. Ik moet wel even zeggen dat alles wat je van de prinsessen weet en alles wat ze gedaan hebben in de vorige serie niet telt in deze. En dat was echt poepie irritant, want mijn hoofd was steeds verward, dit zijn de prinsessen, maar ze gedragen zich anders dan normaal, ze, in ieder geval Yara, ziet er iets anders uit, ze zitten op school, de prinsen en blijkbaar alles wat er gebeurd is in de serie is hier niet gebeurd. Op een gegeven moment lukte het me al wat meer om dit gewoon te zien als een alternate universe/alternate history boek over de prinsessen. Maar ik denk dat het nog wel een boek of 2 gaat kosten voor ik volledig in deze nieuwe alternatieve universum ben. 😛

De boeken zijn ook wat korter, maar 120 pagina’s tegenover 280+ pagina’s van de vorige prinsessen serie. Er is ook een stuk minder verhaal dan in de vorige serie. En ik heb ook het gevoel dat dit meer een soort van Thea Sisters wordt, in ieder geval qua verhaal. Je hebt per boek gewoon iets wat er gebeurd, de meiden moeten samenwerken en hun krachten bundelen om het slechte te verslaan. Ondertussen zie je wat van de school, misschien wat prinsen. Ik hoop wel dat het enigszins een verhaal gaat vormen, of dat er nog wat meer gaat gebeuren dan alleen een slechterik van de week.

Oh en nog meer dingen die wijzen op dat het wel erg de formule volgt van de Thea Sisters. We hebben ook een gemene meid die jaloers is op de 5 meiden. zucht

Ditmaal moeten de meiden de lente redden. Iemand heeft alles bevroren, en de meiden moeten, met de hulp van een raadsel, uitvinden wat er mis is en hoe ze het gaan oplossen. Ik vond het raadsel erg leuk, alleen jammer dat je het als lezer niet kan oplossen. Want het gaat om dingen in die wereld, en die kennen we natuurlijk niet.

Ik vond het leuk om de zussen weer te zien. Qua karakter en qua zussendynamiek is er niet veel veranderd, ze zijn nog best wel de prinsessen van de vorige serie. Je hebt de oudere zussen en Yara de jongste. Ik vond het wel apart dat ze blijkbaar allemaal in dezelfde klas zaten. Ik weet zeker dat het leeftijdsverschil toch groot genoeg was dat dit niet mogelijk zou moeten zijn.

Ik vond het wel komisch dat ze zo min mogelijk wilden opvallen toen ze terugkwamen van de wereld redden, maar tja, als jij met glitter en praal opeens opduikt lijkt me dat heel erg opvallen tussen iedereen die gewone kleding draagt.

Leuk om het bal nog te zien, en ook pluspunten voor de kaart van het wonderrijk aan het einde.

De tekenstijl is echt prachtig, hartstikke leuk om de prinsessen in een nieuwer jasje te zien.

Dus ja, ik heb zeker genoten van dit boek, ondanks dat er wat dingen waren die ik wat minder leuk vond. Ik ga zeker wel de rest van de boeken lezen, hopelijk worden boek 3 tot 6 snel vertaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: