Review for Fruitfeest met Sophie

Review for Fruitfeest met Sophie

Ontdek van alles en nog wat over fruit, groente, planten, dieren die er mee te maken hebben, en meer.

Dit boekje klonk erg leuk, en ook interessant, dus ik wilde hem graag proberen. Helaas. Nu ik hem heb gelezen moet ik zeggen dat ik het niet zo leuk vond (wel interessant). Hoe kan ik dit het beste uitleggen. Je hebt deels een verhaal, over Sophie die houdt van de natuur en moet verhuizen, maar je hebt ook dat ze dus ontdekt en dingen gaat plukken en waar ons allerlei feitjes naar de oren worden gegooid. Alleen werkte het gewoon niet samen, het voelde als twee ingredienten die bij elkaar werden gegooid maar totaal niet bij elkaar pasten.  Ik had denk ik veel liever gehad wat ze aan het einde deden, dat schoolproject. Dat was leuk, interessant, en voelde aan alsof het hoorde. Oh en Sophie voelde gewoon niet echt. Kom op zeg, het maakte niet uit wat ze moest doen, of wat er gebeurde ze vond volgens mij alles wel best en leuk. Sorry, maar dat is niet hoe kinderen zijn. 😛

Plus het verhaal was wel heel erg hetzelfde. Elke pagina is Sophie die weer het een of ander gaat plukken of met iemand praat over plukken/vruchten/etc., daar wat over leert, en klaar.

Ik vond de zijkant stukjes ook veel interessanter (ook al vond ik het verhaal van Noach wel jammer hoe dat werd verkort, dat is niet helemaal hoe het verhaal ging). Ik las die dan ook gretig en gaf steeds minder aandacht aan Sophie’s saaie en niet werkende verhaal.

De tekeningen waren definitief het beste stuk van het boek. De illustrator heeft een leuke stijl, ze kunnen geweldig de planten/vruchten/etc. tekenen, maar ook mensen zagen er goed uit (en ja, ik heb wel eens gehad dat het een van de twee was en niet beide). Dus top werk!

Oh en grappig dat dit boek fruitfeest met Sophie heet, terwijl het boek over van alles gaat dat je kan planten/plukken/eten. Niet alleen fruit, maar ook groentes, noten, en andere dingen.

Maar zou ik dit boek aanraden? Eh, nee. Misschien als Sophie’s verhaal en haar plukavonturen wat beter samengingen dan ja, maar om nu het boek aan te raden voor alleen de informatie aan de zijkanten/onderkant of de illustraties? Nee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: