Review for Fiets!

Review for Fiets!

Welkom bij Fietsstad, een stad met, je kunt het al raden, alleen maar fietsen!

Wauw, wat was dit een heerlijk boek om te lezen, maar het is nog meer dan dat, je bent een hele tijd aan het kijken naar de platen, want dit is ook een zoek/doe boek.

Er zijn ook twee verhaallijnen, als ik het zo zou noemen. Je hebt Etta’s bezoek aan haar tante in Fietsstad en hoe zij voorbereiden op de parade van die avond, maar ook de burgemeester die nog snel uitnodigingen moet geven aan de laatste dieren (ja, geen idee waarom die niet eerder zijn gegeven, maar ach, chaos is leuk). Elke plaat is weer een ander stuk van de stad en in elke plaat kun je Etta en Ellen vinden, maar ook de burgemeester die dus uitnodigingen geeft aan allerlei dieren. Uiteindelijk komt alles samen bij de parade.

Maar naast dat kun je ook kijken naar verschillende dieren. Zo vond ik het bijvoorbeeld heerlijk om dat verliefde stelletje te volgen en te zien wat er nu weer zou gebeuren. Maar ook de boekenmobiel volgen was erg leuk (en ik wil ook een boek!). En dan is dat nog maar het topje van de ijsberg. Geloof me, je kunt heel lang staren naar de platen en nog steeds nieuwe details vinden. Nieuwe dieren of maffe fietsen. Leuk!

Ik vond het idee van een stad met alleen maar fietsen ook erg creatief. Ik zou daar best willen wonen en dan een heerlijke maffe fiets hebben. Misschien ook iets met boeken. Of een muziekfiets.

De parade was ook erg mooi om te zien. Iedereen die we hebben gezien in de vorige platen komen bij elkaar en gaan lekker fietsen en feesten (fiesten?).

Aan het einde gaat Etta weer naar huis, ook al denk ik dat deze meid gewoon nog wat langer had willen blijven, hopelijk kan ze snel weer naar haar tante toe en nog meer avonturen beleven in Fietsstad.

Aan het begin/einde van het boek hebben we ook allerlei fietsen. Aan het begin staan er geen namen bij, maar aan het einde zijn alle fietsen met naam benoemd.

De tekeningen waren gewoon té leuk. Alison Farrell heeft een superleuke stijl en ze heeft veel fantasie. Al die dieren, al die soorten fietsen.

Ja, ik zou dit boek alleen maar kunnen aanraden. Het is een grappig en leuk boek en ik weet zeker dat kinderen het helemaal te gek gaan vinden. Lekker zoeken, naar mooie platen kijken en verschillende dieren volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: