Review for De grond onder je voeten

Review for De grond onder je voeten

Een mooi, prachtig uitklapbaar boek wat je op een heerlijke reis meeneemt door de aarde, op naar de kern van onze planeet, en dan weer terug.

Ik was al verliefd op dit boek door de cover, dus hij moest mee uit de bibliotheek. Maar toen kwam ik thuis, klapte het boek open, en zag dat het boek een leporello was. Je kunt het boek helemaal uitklappen tot een 2.5 meter lange kaart die je dan van boven naar beneden en dan weer terug (want de achterkant heeft ook nog de reis terug, met nog meer informatie en andere leuke dingen die je kunt vinden in onze aardbodem) kan lezen en ontdekken. Echt, mijn vriend en ik waren helemaal verbaasd vooral omdat er niet een einde aan leek te komen toen we hem uitklapten.

Ik heb hem dus maar over ons bed gedrapeerd zodat het boek niet beschadigde en zodat ik het goed kon lezen. Ik heb echt genoten van de reis door de aarde heen, op naar het heetste stukje en weer terug naar de koelte (al is het nou niet echt koel de afgelopen dagen, maar ach altijd koeler dan de kern van de aarde :P).

We zien fossielen, mooie stenen, wortels, metro, dieren die een holletje hebben, we zien hoe dun sommige lagen van de aarde zijn. We mogen ook dingen tellen, wat ik een leuk extraatje vond.

Ik weet niet zeker of het boek het lang zal uithouden in een bibliotheek, gegeven de leporello en ook vanwege het stuk wat om het boek heen zit om alles bij elkaar te houden. Kinderen kunnen toch nog best hard zijn voor spullen (hoe vaak ik niet (half) vermoorde boeken zie in de bibliotheek). Dus ik ben blij dat ik hem nog helemaal nieuw uit de bibliotheek heb kunnen lezen voordat de destructie begon.

Ik heb ook zeker een nieuwe illustrator ontdekt nu een van mijn bibliotheken zijn boeken blijft toevoegen. Namelijk Yuval Zommer. Ik had, tot dit jaar, nooit van hem gehoord, maar nu wil ik al zijn boeken. Hij kan echt prachtig tekenen. Hij heeft een heerlijke en leuke stijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: