Review for Zach King: Mijn magische leven

Review for Zach King: Mijn magische leven

Zach King, een jongen uit een magische familie, maar hij heeft zelf nog geen magie of een magisch object.

Ik zag dit boekje bij een van mijn bibliotheken en ik vond het er superleuk uit zien, dus hij moest mee. En nu ik het heb gelezen moet ik zeggen dat het zeker een heerlijk boek was om te lezen, ook al had ik wel een paar dingen die ik jammer vond.

En laat ik daar dan maar mee beginnen. Ten eerste het feit dat de ouders blijkbaar niet verder kijken dan het eigen huis voor magische objecten. Of in ieder geval zou kwam het wel over. En kom op zeg, hoe groot is nou de kans dat je een magisch object toevallig in huis hebt? En zou je niet na 1 jaar al door de objecten zijn? Waarom ga je niet de wereld rond en zoek je overal?

Tricia was het grootste probleem van het boek. Ik word echt doodmoe van deze trope in boeken. Kunnen we niet gewoon eens een boek hebben zonder gemene krengen van verdoemenis? Ik lees boeken voornamelijk om even weg te komen van de wereld en dan heb ik dus geen zin in steeds weer een kreng tegen te komen. Er moet toch een andere manier zijn om spanning in een boek te gooien? Dus ja, Tricia? Die mag van mij een eind ophoepelen, wat een sneu type was dat zeg. Ik was wel blij dat ze aan het einde wat van haar populariteit is verloren, maar dan nog lijkt het er op dat ze niks heeft geleerd, en dan is ze ook nog eens ondankbaar. Bah, hopelijk komt ze niet zoveel voor in het volgende boek.

Ik vond Zach wel een aardige jongen, maar ik vond het wel jammer dat hij niet ietsje beter zijn best deed om zijn geheim te bewaren. Dat hij gewoon volop voor de videos ging en ook blijkbaar niet meer zoveel gaf of mensen het nou zagen of niet. Maar ik was wel blij dat hij een object (of moet ik zeggen 2) objecten heeft gevonden die hem helpen. En ik was blij dat hij Aaron als vriend heeft, en hij was ook zo aardig tegen hem en probeerde hem altijd te helpen. Ook was hij lief tegen zijn zusje (waar ik heel blij mee was want tja je ziet vaak dat broers/zussen vechten).
Plus hij was heel dapper aan het einde, niet veel mensen zullen doen wat hij daar deed.
Hopelijk komen we er ook achter waarom Zach soms magie kan gebruiken zonder objecten.

Rachel en Zach? Wel, ik hoop dat die twee verkering krijgen, wat zijn die twee leuk samen.

Rachel was zeker ook een favoriet. Wat een stoere meid is dat zeg. Karate, rodeo, en dan is er nog wat ze deed aan het einde. Geweldig!

Zach’s zusje, tja, ik moest wel lachen dat ze altijd en overal er was. Wat een stalker. 😛 Maar ik vond het wel lief dat ze het deed voor haar broer, dat ze gewoon zeker wilde weten dat alles goed ging.

Ik vond het zeker leuk dat er magie bestaat in de wereld van het boek, en dat er dus hele families zijn die allemaal geweldige dingen kunnen doen. Ik zou ook wel een tas willen hebben die oneindig is. Makkelijk om allemaal boeken mee te kunnen nemen. En als ik dan eens op vakantie ga kan ik gewoon een berg kleding meenemen. Makkeeeeelijk! Maar ook onzichtbaarheid lijkt me cool.

Het boek is voornamelijk tekst, maar er zijn ook pagina’s met illustraties, en stukken strips bij. En dat maakt het boek nog leuker om te lezen.

Dus ja, als Tricia niet in het boek was dan zou ik het een 4.5 hebben gegeven, maar nu krijgt het boek maar 3.5 sterretjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: