Review for Pas op, een krokodil!

Review for Pas op, een krokodil!

Een heerlijk, hilarisch interactief prentenboek met in de hoofdrol een knorrige krokodil.

Ik had niet verwacht dat hij zo leuk zou zijn. Natuurlijk hoopte ik dat wel, want ik hou van prentenboeken en altijd op zoek naar de volgende leuke. Ik moet dan ook zeggen dat ik de blurb niet heb gelezen en deze puur voor de titel en de cover heb gekozen. Anders had ik wel geweten dat hij zo interactief was.

Want dat is dit boek! Je klapt hem open en BOE een boze/knorrige krokodil dreigt je op te eten als je hem niet naar huis of naar een fijne plek krijgt. En dus mag je hem helpen (en wees snel want anders….). Teken met je vingers over stippellijntjes heen om een deur te maken, je moet het boek schudden want de krokodil heeft enorm dikke billetjes, je moet denken aan een fijne plek voor de krokodil, en nog wat andere dingen.

Heerlijk gewoon om niet alleen te lezen en te lachen om wat er wordt gezegd, maar ook dat je lekker bezig kan zijn. Het deed me denken aan een eerder gelezen (vorige maand) interactief boek die ik ook zo leuk vond: “Er zit een monster in je boek.”

Pluspuntjes voor de Nederlandse titel, die spreekt mij zoveel meer aan dan de Engelse titel: “What’s Next Door?” Die ook wel past hoor, maar toch minder spannend is dan “Pas op, een krokodil!”.

Ik lag regelmatig dubbel om waar de krokodil terecht kwam, en ook wie hij daar dan ontmoette. Het einde was erg leuk gedaan, ik ben blij voor de krokodil. 🙂 Hopelijk kan hij nu ook wat blijer worden in plaats van zo knorrig zijn.

De art in dit boek was erg leuk gedaan. De krokodil is lekker eng, de achtergronden zijn mooi gedaan.

Dus een aanrader! Ik weet zeker dat kinderen dit helemaal te gek vinden. Want nu kun je lezen/voorgelezen worden en ook nog eens helpen en leuke dingen doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: