Review for Kepler62 Deel 1: De uitnodiging

Review for Kepler62 Deel 1: De uitnodiging

Een moeilijk spel, een uitnodiging, twee broers.

Ik was meteen geinteresseerd in dit boek, en ik vond het ook heel erg leuk om te lezen. Maar voordat ik begin, ik heb wel erg het gevoel dat het boek veel langer hoorde te zijn dan het is. Dat eigenlijk een aantal delen samen horen te zijn, maar dat werd beslist om ze op te splitsen en als veeldelige serie uit te brengen. Het is net alsof iemand in het midden van het verhaal een schaar heeft gezet.

Maar het verhaal was wel erg leuk om te lezen, het is erg interessant om te lezen over een wereld zoveel jaar verder in de toekomst. Het heeft veel weg van de onze nu, maar toch is alles anders. Dingen die bij ons gewoon normaal zijn, zijn daar iets voor de rijken. Zoals heel veel etenswaren (cola bijvoorbeeld). Blijkbaar is er een tekort aan dingen en eten heel veel mensen mais/maisproducten (en nou hou ik van mais, maar ik denk dat ik na een tijdje helemaal dol zou worden ervan). Ook wil je als kind helemaal niet in pleegzorg komen, want ondanks dat het zo happy happy moet zijn, vertrouw ik het helemaal niet. Dus ons duo is hard aan het proberen niemand te laten weten over het feit dat hun moeder is verdwenen. Ondertussen zorgt Ari voor zijn jongere broer Joni. En dat doet ie met liefde (en misschien wat frustratie).

Ik vond de broers wel leuk, maar ik moet zeggen dat ik Joni enerzijds wel vervelend vond. Zo’n typisch jonger broertje, die niet helemaal snapte dat zijn broer hem probeert te helpen, en ook af en toe iets TE bijdehand is. Ook vond ik het maar magisch dat hij gekozen was voor verschillende dingen en dat hij dus ook dingen magisch wist. Tja, anders hadden ze misschien niet het spel gewonnen, maar ik vond het enerzijds te makkelijk.

Het spel was wel razend spannend, vooral ook door de illustraties en ik vond de uitnodiging en hoe ze dat moesten accepteren erg leuk gedaan.

Ik vraag me af wat er met de moeder is. Het echt de moeder van dit duo of is het een kloon? En als ze de moeder is, wat is er met haar gebeurd dat ze nu ook die glans heeft? Is het vrijwillig gegaan of is er meer aan de hand?

Het einde en wat er gebeurde toen de jongens de uitnodiging kraakten en dus de reis begonnen was erg leuk, ik ben heel nieuwsgierig wie de mastermind is achter alles, en of de mensen die nu mee mogen allemaal het spel hebben verslagen/uitnodiging hebben gekraakt, of dat er nog andere mensen tussenzitten.

Het boek is ook prachtig geillustreerd. Echt, supermooi, en het maakte het boek nog leuker, nog spannender, en het gaf nog een duidelijker beeld van de wereld waar deze jongens in wonen.

Ik kan dan ook niet wachten op de volgende delen. Gelukkig heeft een van mijn bibliotheken net boek 2 in de collectie (en natuurlijk heb ik die meteen gereserveerd), dus ik kan snel weer verder. Tja, ik wil ze eigenlijk graag kopen, maar 20 euro voor 110-ish pagina’s vind ik net wat té veel. Jammer hoor. Maar ja, wel vaker een probleem met Nederlandse boeken. 🙁

Ik zou dit boek ook aanraden aan iedereen die op zoek is naar een spannend verhaal met mooie illustraties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: