Review for Het geheim van de Preshaunen

Review for Het geheim van de Preshaunen

Het vijfde deel, en EINDELIJK komen we er dan achter waarom Fourmille naar Ekho is gestuurd.

En natuurlijk gebeurd er nog veel meer. We hebben eindelijk eens een stuk verhaal/plot wat verder gaat over de wereld, over hoe Ekho is begonnen, wie mensen steeds naar Ekho stuurt, de preshaunen, en ik had echt super veel plezier in het lezen.

Ze hadden dit boek ook best Rome kunnen noemen, zou misschien toch beter passen bij de hele serie en hoe de boeken zijn genoemd. Ik snap dat deze over de preshaunen gaat, maar ja, als je de hele serie New York, Barcelona etc. noemt staat het vreemd als je iets heel anders doet.

Verder was Yuri weer vervelend. Echt man, ze wil je niet, doe nou niet stoer en probeer met haar te flirten. Krijg gewoon de hint, en blijf ook ver van haar weg als iemand anders interesse heeft. Oh, en het is zoals dat karakters al zei, wij vrouwen houden echt niet van je als je ons, terwijl we dus hele mooie kleren dragen, in een fontein of iets met water gooien. Leuk als we een bikini dragen, of het weer is er goed voor, maar tja, nu? Nee.

Alleen jammer. We hebben toch weer een spook die Fourmille’s lijf overneemt en haar weer helemaal voor lul zet. Echt, het was helemaal geweldig tot op dat punt. Toen zat ik me toch een portie mijn hoofd te schudden en me af te vragen waarom, waarom moet er toch steeds een spook van de week zijn. Kunnen we dat niet laten? We weten ondertussen wel wat voor krachten Fourmille heeft.

Ik vond het wel heel erg creepy om te zien dat er Preshaunen zijn die dus mensen jagen en ze vermoorden. Ik snap enerzijds wel dat ze boos zijn. Ze leefden in, wel iets van vrede, totdat er een mens kwam, die nog meer mensen uitkoos en zo Ekho hebben overgenomen. Maar ja, moord keur ik nooit goed.

Maar heel veel spanning, en ik was ook heel blij dat we dus eindelijk eens achter het geheim van hoe en waarom Fourmille naar Ekho is gestuurd. Wauw, die meid krijgt echt veel op haar plaat zeg. Hopelijk komt het wel goed met haar, maar ik gok van wel, ze is een sterke meid.

Mooie art, niet echt veel sexy scenes, en soms leek Fourmille een beetje vreemd getekend.

Ik ga nu wel verder lezen, ik heb nog 1 deel te gaan voordat ik moet kijken of deel 7 al ergens in een van mijn bibliotheken is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: