Review for Eén eenhoorn, alsjeblieft!

Review for Eén eenhoorn, alsjeblieft!

Wat zou jij doen met je spaargeld? Ik wed dat je zeker niet hetzelfde gaat doen als Daan in dit boek. Daan wil namelijk een eenhoorn!

Mark Janssen weet altijd weer een geweldig boek te schrijven en tekenen. Ik hou ook van eenhoorns, dus toen ik zag dat dit boek uitkwam moest ik hem wel hebben. En mijn vriendje was zo lief om het boek voor me te kopen, dank je schat!

En dit boek was nog leuker dan ik al had gehoopt. Onze Daan heeft grootste plannen, hij wil een eenhoorn kopen, maar voordat hij dat doet gaat hij lekker dromen van alles wat hij met zijn nieuwe vriend gaat doen. Ruimtereizen, lekker tussen zijn benen (want ik zie een eenhoorn als een paard, en een paard heeft geen poten) liggen, zwemmen, en meer. Heerlijk! Ik genoot van Daan’s dromen en ik was zeker aan het hopen dat hij dan ook een echte eenhoorn zal krijgen en dus deze dromen waarheid kon maken. Wat fantastisch zou dat zijn.

Zijn vrienden zijn skeptisch, wat ook wel logisch is, want je verwacht toch geen eenhoorn bij een dierenwinkel, of ansich op de wereld, toch? Dus zijn vrienden gaan met hem mee want ze zijn wel nieuwsgierig naar de reactie van de verkoper. Ik was ook nieuwsgierig, alleen was ik wel aan het hopen dat er een prachtige eenhoorn zou zijn voor Daan. Ik wilde dat zijn droom uit zou komen.

Ik zal lekker verder niks verklappen, heeft de dierenwinkel een eenhoorn? Tja, je moet het boek maar gaan lezen.

De eenhoorn waar Daan over droomt, en ook degene op de cover, was een machtig mooi dier. Echt prachtig. Boordevol kleur, een regenboog overal, van zijn hoofd en hoorn tot zijn staart. En wat zag ie er zacht en lief uit. Ik wil ook een eenhoorn nu. Misschien toch eens kijken bij de dierenwinkel hier in de stad. 😛

De tekeningen waren prachtig, Mark Janssen heeft een leuke en heerlijke stijl van tekenen.

Ik zou dit boek ook heel erg aanraden, het is een mooi, vrolijk, lief, magisch boek voor alle kinderen met dromen of die van eenhoorns houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: