Review for De knorrige Kat

Review for De knorrige Kat

Een schattig board book over een knorrige kat en hoe hij uiteindelijk iemand ontmoet die niet zo makkelijk wegrent van hem en zijn knorrigheid.

Ik had laatst bij een van bibliotheken een bergje boeken van Britta Teckentrup gereserveerd. Blijkbaar heeft de bibliotheek een hele voorraad gekocht. 😛 Dit was dus een van de boekjes, ik had alleen verwacht dat het een gewoon prentenboek was, en niet een board book (kartonnen klein boekje). Ach, het maakt uiteindelijk niet uit want het verhaal was erg leuk om te lezen.

Vooral toen we erachter kwamen dat deze kat wel knorrig is, maar eigenlijk heel graag vrienden wilt maken met iedereen. Hij is heel erg eenzaam. Hij weet alleen niet hoe vriendschappen maken werkt. En misschien helpt het ook niet dat hij steeds zo boos kijkt (of dat ligt omdat hij knorrig is, of omdat hij het anime/manga boze ogen syndroom heeft, dat is nog maar de vraag). En tja, vriendschappen maken is ook niet makkelijk. Maar gelukkig voor hem gaat zijn dag snel veranderen.

Want wat is er tussen zijn benen gekropen? Een klein, schattig, oranje-achtig poesje! En die is blijkbaar niet bang voor Kats boze blikken. Oh nee, deze schat blijft bij Kat en probeert van alles om zijn aandacht te trekken. Ik dacht eerst dat Kat misschien boos (nog bozer) zou worden, maar toen gebeurde dat en ik zag een hele andere Kat.

Het einde was echt enorm schattig en ik ging dan ook in awwwwwwwww-mode. 😛 Ik ben zo blij voor Kat en Poes.

De tekenstijl is een beetje simpel, maar ik moet zeggen dat het helemaal niet erg was. Oh nee, het paste zelfs perfect bij het boek. En de katten zijn best schattig getekend.

Ik heb dus best genoten van dit leuke, lieve boek over vriendschap en eenzaamheid. Ik zou het zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: