Review for De gouden ster

Review for De gouden ster

Een lief, maar ook bij tijden een zielig, boek over een jongen en gouden sterren.

Ik zag dit boek bij de bibliotheek en kon hem gewoon niet laten liggen. Ik wilde wel weten wat Tim/Gordon van plan zou zijn om toch een gouden ster te krijgen.

Tim doet van alles om een gouden ster te krijgen. Als je goed je best doet krijg je er namelijk een. Ja, een mooie glimmende ster. Iedereen in de klas heeft er al een (en sommige al meerdere), en hoe Tim ook zijn best doet, hij heeft er nog steeds geen één. Je kunt je voorstellen dat Tim zich niet al te gelukkig voelt, maar toch geeft hij niet op, en toch blijft hij vriendelijk tegen zijn klasgenoten die wel gouden sterren bij het leven halen. Hij helpt iedereen die hulp nodig heeft, en ik vond Tim echt een topgozertje.

Maar je kunt al raden dat het niet helemaal goed blijft gaan. Want nu moeten er teams worden gemaakt. Ik vond het wel sneu hoe de klas reageerden toen ze Tim moesten kiezen, en hoe gemeen ze deden. Ja, die jongen is niet helemaal de handigste of de slimste, maar kom op zeg hij is echt superlief, vriendelijk, en altijd vrolijk. Maar je kunt al raden wat daarna gebeurd, want tja, het is en blijft een kinderboek. Ik vond het wel lief wat ze bedachten, maar de omslag van gemeen > aardig was wel erg slecht gedaan. Het voelde totaal niet natuurlijk.

Ik vond het wel jammer dat de juf niet wat meer deed om Tim te helpen. Vooral gegeven dat hij de enige was in de klas die geen ster had. Als ik die juf was zou ik met Tim praten, en vooral ook zorgen dat hij misschien wat extra hulp heeft.

Alleen heel jammer dat wederom de vertaling de naam van de hoofdpersoon veranderd. Wat is er echt mis met Gordon? Het is een heel gewone naam hier in mijn land, waarom moet het jochie opeens Tim heten? En dan is er nog de titel die veranderd is, ook zo jammer, want ik vond de titel The Gordon Star wel heel erg schattig, De Tim Ster klinkt dan weer niet, gok dat ze daarom ook voor het saaie: ‘De gouden ster’ zijn gegaan. Jammer hoor! Laat gewoon alles zoals het is.

Dus ja, een beetje hit/mis dit boek. Het was best leuk om te lezen, maar ook weer niet door verschillende dingen. De art was wel erg leuk gedaan. Ik ken de illustrator nog niet, maar ik denk dat ik maar meer van haar werk moet gaan zoeken. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: