Review for De Engelse Rozen: Te mooi om waar te zijn

Review for De Engelse Rozen: Te mooi om waar te zijn

Ah! Dit was gewoonweg té leuk en té schattig.

Ik ben ook heel blij dat ik hem toch heb meegenomen uit de bibliotheek, ook al moet ik zeggen dat toen ik thuis uitvond dat het door Madonna was ik toch eventjes twijfelde of ik hem wel zou lezen. Niks tegen Madonna hoor, maar ik heb al vaker celebrity proberen een boekje te schrijven boeken gelezen en het is nou niet altijd een succes.

Maar deze was echt leuk. Het verhaal over 5 vriendinnen en wat er gebeurd met de vriendschap als er een nieuwe, en voor hun hele leuke, jongen in de klas komt. En dan vooral wat er gebeurd als die leuke jongen zich richt op een van hen. Tja, je kunt zelf al bedenken hoe dit afloopt en hoe de meiden hierop reageren. Ik vond het wel heel erg jammer voor Binah, heeft ze eindelijk een stel leuke vriendinnen (want blijkbaar in het vorige boek was dat niet zo), en dan zijn ze jaloers en negeren ze haar. Maar gelukkig blijft Binah sterk, en gaat ze praten met haar vader en ook met haar juf.

En die juf had echt een heerlijk plan om te zorgen dat de meiden misschien wat normaler gingen doen tegen Binah, plus dat Binah ook eens haar gevoelens aan Dominic kon laten weten. Want zij vindt hem ook erg leuk.
Later praat de juf ook nog even met de meiden, want tja, je vriendschap opgeven omdat er een een leuke jongen is die op een van de vriendinnen valt is wel een beetje sneu. Je moet juist blij zijn voor diegene, en er zijn genoeg visjes in de oceaan hoor. Hopelijk komt de les door in de hoofden van de meiden.

Ik vond het ook erg lief dat Binah’s pa op haar zat te wachten, want hij wist dat ze wel een praatje of knuffel kon gebruiken.

Ik vond het wel apart dat, in tegenstelling tot normaal, de tekst onder de illustraties gewoon nog Engels was. Normaal worden ook die vertaald.

Oh, en het boek heeft ook prachtige illustraties. Soms zag het er een beetje vreemd uit (vooral de ogen), maar voor de rest was ik erg aan het genieten van de kleuren en de stijl.

En ik gok dat ik maar de serie eens verder moet lezen in het Engels, ik heb net gekeken op bol en ook bij mijn bibliotheken maar de serie is onmogelijk te vinden. Nog een geluk dat ik dit deel dan heb gevonden.

Ik zou dit boek zeker aanraden. Een leuk boek met een thema dat bij veel meiden gehoor zal vinden. Plus die illustraties!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: