Review for Botje & Co

Review for Botje & Co

Botje en haar vrienden gaan naar Parijs. Er is een competitie gaande voor huishoudelijke robots (en nee Botje mag niet meedoen) en Appie doet natuurlijk mee.

Ik vond het ook leuk dat Hugo een rijbewijs heeft gehaald, zomaar stiekem. Heeft ie toch netjes gedaan moet ik zeggen, vooral dat niemand van zijn familie het doorhad. En natuurlijk vond ik het breien dat hij deed nog steeds super, vooral dat hij dan een aanbod krijgt van een groot warenhuis. Wie kan nou die leuke hoeden en andere breisels weerstaan?

Gisela en Appie? Ik had een vaag vermoeden wat er met die twee gaande was, wel, ik moet zeggen dat ik zelfs twee vermoedens had. Familie of vriendje/vriendinnetje. Een van de twee vermoedens was juist en ik vond het hartstikke leuk, en toen zag ik het ook. Gisela mag wel een beetje minder negatief en boos doen hoor, en misschien iets minder doemdenken, maar ik vond het wel superleuk dat zij ook een soort Botje had gemaakt, Co (en nee, ik ga niet de hele naam vertellen).

Co was gewoon te schattig, ik vond het zo lief hoe hij verliefd werd op Botje, en ook hoe hij overal hartjes uitknipte. Zoooo lief.

Dus ja, ondanks Botje’s vervelende gedrag, was ik helemaal enthousiast over Botje x Co. Die twee passen té goed samen.

Bibi was wederom erg leuk, en ook mijn favoriete karakter. Ik vond het wel sneu voor haar, want zij moet op Botje passen en ze voelt zich vaak niet superblij omdat Botje niet echt naar haar luistert. Arme meid, doet zo haar best, en dan heb je zo’n stomme robot. Maar ik vond het wel dapper dat ze gewoon op zoek ging naar Botje, in een vreemd land (kinderen, doe dit niet na), en ook later zelf bedacht waar Botje dan nog kon zijn. Ik moest wel lachen toen ze beledigd was omdat Botje een jongetje werd genoemd. Um, ik moet wel zeggen dat ik vaak ook niet zie dat Botje een meisje is en dat ik het voornamelijk weet doordat ze zo wordt beschreven.

De competitie? Leuk! Fijn dat we ook de andere robots zien, en niet alleen Appie’s robot, Willem. Ulf was mijn favoriet. Hij was gewoon zo’n heerlijke ronde teddybeer (alleen dan wat harder, maar je snapt wat ik wil zeggen. Ik vond het ook leuk om te zien wat de robots moesten doen van de jury.

Ik moest wel lachen, ja dat klinkt slecht, maar ik kon het niet laten. Botje rent dus weg en al die mensen gaan meteen aanslag roepen. Welkom in 2018. En ook later met de politie, mijn hemel. Je ziet toch zo dat, naast een enorm stom ego, ze niks doet. Ja, ze zapt mensen, maar dat voel je amper.

Botje was weer eens stront en strontvervelend, en in plaats van op haar kop te krijgen gebeurd er dat aan het einde. Jammer hoor, dat was wel heel typisch voor een kinderboek. Maar ik was dan wel superblij dat iedereen, en dus niet alleen de lezer, helemaal klaar waren met het slechte gedrag van Botje. En dat iedereen ook eens bij elkaar komt en over het onderwerp praat. Want het is wel nodig gegeven dat Botje zich steeds in de problemen blijft werken, totaal niet geeft om iemand behalve zichzelf. Oh, hey deze mensen zeggen dat het beter is als ik gewoon doe alsof ik een normal botje ben, laat ik lekker schreeuwen, rondlopen, mijn liefde aantonen, etc. etc.. Oh hey, er zijn dingen misgegaan in het vorige boek, enge dingen, maar ach /care. Het is toch jolig, en mensen moeten maar van me houden, want ik heb een insert hoeveel geheugen ze nu weer heeft. Misschien moet Appie toch eens een uit-switch maken voor Botje. Of gewoon eens zorgen dat ze ook gedrag aanleert, dat ze bijvoorbeeld door heeft dat haar acties consequenties heeft en dat ze gewoon misschien eens moet luisteren.

En heel veel pluspunten naar de heerlijke illustraties van Annet Schaap, dat is al een reden voor mij om het boek te kopen, en ook een reden dat ik dit boek, ondanks Botje’s vervelende gedrag, toch nog hoog rate. 🙂

Verder was het wel heel leuk om te lezen, maar ik weet niet of ik nog het volgende boek ga lezen of in ieder geval meteen koop. Misschien dat ik volgende keer gewoon wacht tot een van mijn bibliotheken hem heeft. De serie begon heel leuk met 4.5 sterren, 4 sterren voor het tweede en nu ook voor het derde boek 4 sterren (en dat is voornamelijk voor de leuke illustraties, Parijs, het hotel en de tijd dat Botje was opgerot). Ik hou ze wel, ondanks dat ik normaal 4 sterren boeken en lager uit mijn collectie laat (anders heb ik teveel boeken).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: