Review for Vos en Haas Feestboek

Review for Vos en Haas Feestboek

Het is tijd voor een feestje, Iek, Piep, en Tok komen op bezoek in het bos!

Natuurlijk moest ik de nieuwe Vos en Haas lezen toen ik hem zag bij de bibliotheek. Tuurlijk, soms zit ik, terwijl ik lees, mijn ogen te rollen om de domheid van de dieren (en hoe ze alles letterlijk nemen), maar toch kom ik steeds terug. Iets trekt me steeds weer terug naar deze karakters en naar de wereld van Vos en Haas.

Het is een drukke boel in het bos, iedereen is bezig om alles perfect te maken voor het feest. Eten maken, koekjes en taart, broodjes en maïs, en meer. Versieringen ophangen, het hok weer helemaal netjes maken (ook al denk ik dat hij al superschoon was), een podium maken, de tafel zetten, en iedereen doet mee! Ja, niet alleen Vos en Haas en Uil, maar ook Ping Ping en Ping Wing, Meermin en Rob, de bever, de neef van Vos (en ja van beide vergeet ik steeds de naam), Ever, Pluim. Het is een volle boel, en iedereen is erg enthousiast over het bezoek.

Ik moet zeggen dat ik het wel mooi vond van Pluim dat ze met de taxi kwam en zegt dat ze Iek, Piep, en Tok zag bij de bushalte… waarom geef je ze dan geen lift in je taxi? Dat moet toch wel passen? Maar ja, het is Pluim. Een echte nuf volgens Haas, en ik ben het er zeker mee eens.

Net zoals dat Rob, ondanks dat dit zijn vrienden zijn, toch nog geld probeert af te troggelen van iedereen.

Ik moest wel even lachen toen we Iek weer zagen. Haha, hij is een typische tiener geworden! Wat leuk dat de schrijfster en de illustrator dit op deze manier lieten zien. Niet alleen zijn kleding is passend bij zijn leeftijd, maar hij zit ook vast aan zijn smartphone en vast aan feesboek (facebook) (wat dan weer niet helemaal klopt gegeven dat ik gehoord heb dat facebook meer voor oude mensen is tegenwoordig :P).

Ook leuk dat de titel dus niet alleen slaat op het feest, maar ook op het fees(t)boek van Iek. Ja, zoals alle keren snappen de dieren niet wat al die woorden zijn. Feesboek? Gee Es Em? Een mast, nou die heb ik op mijn boot.

Ik was ook heel blij met het einde, goed gedaan Iek. Ik ben blij dat je toch nog geniet. En veel succes Uil met het maken van dat. Leuk idee!

En natuurlijk is het boek helemaal vol met leuke en mooie illustraties van Thé Tjong-Khing.

Ik heb zeker genoten, gelachen, en meegefeest, ik zou dit boek ook aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: