Review for Suske en Wiske: De Grandioze Gitaar

Review for Suske en Wiske: De Grandioze Gitaar

Suske en Wiske hebben een nieuw avontuur, dit keer met een gitaar en hun oude vijand, Krimson!

Dit is de laatste Suske en Wiske speciale editie die ik ga lezen. Ik wilde deze nog graag lezen omdat hij getekend was door Gerben Valkema (Elsje (en ook wat andere strips)) en ik was ook wel geinteresseerd of Guus Meeuwis een goede Suske en Wiske kon schrijven.

Het antwoord ja, en nee. Het verhaal was uiteindelijk niet heel spannend, maar de karakters? Die waren precies als het origineel. Het was gewoon alsof ik weer een oude Suske en Wiske las. Ja, dat heb ik zeker gemist van de andere delen. Die hadden dan wel leuke verhalen en mooie tekeningen, maar die hadden niet de essentie van de karakters te pakken.

Het verhaal zelf, tja, zoals ik al zei, niet heel spannend. Het had wel potentie, maar het miste gewoon net iets. Ik kan er niet echt mijn vinger op leggen. Ik vond ook het einde een beetje teleurstellend, en ik snap nog steeds niet waarom die man zijn bril op zat te eten. Misschien dat ik iets heb gemist in de tijd dat ik even wegdroomde.

Het was wel leuk om Krimson (en zijn butler/handlanger) te zien. Ik vond die gast altijd zowel komisch als vervelend, zijn plannetjes zijn altijd een beetje kinderlijk en makkelijk bedacht. En ja, er zijn ook weer heel wat pilletjes en vloeksymbooltjes voorbij gekomen. Zoals het hoort bij Krimson.

Oh en Lambik, is het wel zo’n goed idee om een selfie te maken in het verleden? 😛

De tekenstijl? Heel erg leuk om de Elsje art te zien gebruikt worden in een Suske en Wiske. Het is een stijl die er zeker heel goed bij past.

Dus ja, zeker een leuk boek om te lezen, al was het maar voor de art en de karakters.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: