Review for Liefde is…

Review for Liefde is…

Liefde is… (vul maar in wat jij vindt dat liefde is, liefde kan immers zoveel zijn).

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit boek voor de cover had gekozen. De blurb klonk wel schattig, maar ik was door de cover naar het boek getrokken. Ik wilde het verhaal weten van het meisje met de eend.

En dit was een mooi boek, ik had bijna een paar traantjes gelaten omdat het op punten ook even zielig was (of heel erg lief).

Ontmoet onze naamloze hoofdpersoon, ik noem haar hierbij Lily (of Lila). Terwijl ze buitenspeelt ontmoet ze een klein eendje die blijkbaar weg is gelopen van zijn ouders (want vlinders zijn ook té mooi om niet naar toe te gaan). Lily besluit hem te adopteren en hem alle liefde (en eten) geven die hij maar nodig heeft om te groeien. Ondertussen verteld de schrijver ons de verschillende vormen van liefde. Zoals dat liefde is dat je elke keer opstaat om iemand te voeren, of op te ruimen als diegene een zooi heeft gemaakt (en het zelf niet kan opruimen).

Maar ook dat liefde loslaten is. Loslaten als kleine eendjes groot worden en dus terug moeten naar de familie waar ze horen. Liefde is gemis. Liefde is hopen. Liefde gaat nooit over.

Ja, dit was een boek dat ik zeker zou aanraden. Ook vanwege de prachtige illustraties, ook al moet ik zeggen dat ik de eend (en zijn expressies) ietwat afleidend vond, vooral omdat de andere eenden niet zo eruitzien als we die weer tegenkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: