Review for Het geheim van het voetbaltalent

Review for Het geheim van het voetbaltalent

Jens wil net zo goed kunnen voetballen als zijn vader vroeger, zal het hem lukken? Of is hij eigenlijk al geweldig en moest hij gewoon zijn talenten vinden?

Gerard van Gemert schrijft altijd leuke voetbalboeken + Het geheim van.. serie vind ik altijd erg geinig om te lezen omdat elk boek weer anders is en er vaak leuke illustraties te vinden zijn.

Ik moet zeggen dat ik ietwat teleurgesteld ben in dit boek. En dat ligt voornamelijk aan hoe het geschreven is. Voor mij, door de blurb, kwam het over alsof Jens helemaal niet kan voetballen, maar wat we eigenlijk lezen in dit boek is dat hij echt wel kan voetballen, hij laat verschillende moves zien die duidelijk bewijs zijn dat hij super is in voetballen. Wat eigenlijk het probleem is voor Jens is dat hij een laag zelfvertrouwen heeft, en ook een magisch persoon (want kom op, waarom is Bertus nou zo speciaal) nodig heeft die hem in een paar trainingen nog wat extra truukjes laat zien. Maar voornamelijk heeft Jens dus gewoon wat meer vertrouwen nodig in zichzelf en wat meer positiviteit.

De Zwerver, of Bertus. Wel ik moet zeggen dat ik dacht dat hij een echte zwerver was, maar toen zeiden ze iets over hem en dat hij door het raam gluurt naar de voetballers. Toen was ik verward en kwam ik erachter dat hij dus eigenlijk gewoon een huis heeft/niet een zwerver was maar alleen er maar zou uitzag. Ik moet zeggen dat ik al een vermoeden had dat hij een topvoetballer was (of in ieder geval gek op voetbal), maar toch leuk hoe de schrijver het heeft weten te verstoppen voor de karakters. Ik ben ook blij met wat Bertus besloot te doen voor de wedstrijd.

De voetbalwedstrijden waren wel leuk om te lezen, en ik heb ook genoten van de trainingen. Ja, Gerard van Gemert is echt top in het beschrijven van wat er gebeurd en dat het ook nog eens heel spannend en leuk blijft (want ik heb wel eens voetbalboeken gelezen die langdradig werden na een tijdje).

Ook vond ik het erg schattig dat Jens zo verkikkerd was op Isabel. Aww! En leuk dat hij het dus ook voor haar opnam toen zijn vriend vervelend ging doen.

En natuurlijk heeft dit boek, zoals alle Het geheim van… serie leuke illustraties. Ditmaal weer door Ivan&Ilia. Wiens tekenstijl perfect past bij dit boek.

De kampioenswedstrijd was leuk gedaan, erg spannend en ik was zeker aan het hopen dat de jongens zouden winnen!

Dus ondanks dat er wat dingen waren die wat minder waren vond ik het boek toch leuk om te lezen. En ik zou hem dus ook wel aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: