Review for Gung-Ho #1: Zwarte schapen

Review for Gung-Ho #1: Zwarte schapen

“Ze zijn daar ergens, ik voel het. En ze willen naar binnen.”

Gung-ho, een serie waar ik niet eerder van had gehoord, maar die ik eigenlijk in een keer zou willen uitlezen nu ik dit deel heb gelezen. Jammer alleen dat ik nu 3 weken moet wachten tot ik weer naar bibliotheek #3 ga. Ook al ben ik nu al bang dat ik deze serie maar in het Duits moet lezen, ik heb net nog even gekeken en ik kan in het Nederlands alleen deel 1 tot 4 vinden. 🙁

Terug naar dit boek. Ik moest eerst zoeken naar een blurb online, want de bibliotheek vond het niet nodig er een te hebben (en nee, ballonstrip is geen blurb). Alleen de blurb die ik vond was erg vaag, maar was wel genoeg om mijn interesse te porren. Ik moet wel zeggen dat tot er een aanval kwam, ik geen idee had wat de dreiging nou was. Het hielp ook zeker niet dat de pubers van het dorp de nieuwelingen als grap hoi kwamen zeggen als zombies. Dus ik was heel erg verrast, en het verklaarde een aantal dingen (zoals de littekens op Zack’s hoofd).

Zack was nog een enerzijds leuk karakter, en ik vond het wel fijn dat ook hij niet blij was met zijn broer’s gedoe. Ik vond het wel leuk om te zien dat, waar Archer totaal een loner was, Zack snel vrienden maakt, en ook laat zien dat hij een groot paar ballen heeft. 😛

Ik vond Archer/Archibald echt strontvervelend. Totaal niet mijn type, vooral omdat ik niet kan snappen waarom hij zoveel moeite doet om telkens uit allerlei huizen en plekken getrapt te worden. Gegeven dat de hele wereld naar de poep is zou je zeggen dat hij misschien wat meer moeite zou doen om te blijven leven, en niet alleen hij, maar ook zijn broertje. Maar nee, hij flirt met alles (en doet ook iets), doet net alsof alles heel grappig is, en is best waardeloos. Wat hij deed tijdens de aanval was echt laf. Bah zeg.

Mooi ook is dat, net als in zoveel dystopia/einde van de wereld boeken, er corruptie is in de kolonie. Dat zien we hier ook met een van de belangrijke figuren die jonge meiden sex laten hebben met hem (of in ieder geval dat moet wel gegeven dat zijn broek open was) in ruil voor medicijnen/drugs. En dan heb ik het nog niet over de kinderen van de corrupte belangrijke mensen. Die zijn ook behoorlijk vreselijk en maken (natuurlijk als de ouders/andere volwassenen niet in de buurt zijn) ook genoeg stennis.
We zien ook dat de leidster van de kolonie weet van de corruptie maar helaas niet veel keuze heeft dan die mensen te houden, want anders verliezen ze connecties. En ik kan me voorstellen. Je wilt natuurlijk de corruptie oplossen, maar je moet kiezen.

En ik snap dat ze regels hebben, maar ik vond het bull wat de leidster deed aan het einde. Die jongen heeft wel even dingen gedaan, wat had je dan gewild? Dat hij niks had gedaan?

Ik vond de trainingen wel goed, maar tja, als je dan ziet wat de dreiging is vraag ik me toch af of dit wel een goede voorbereiding is. Ach, ze leren ook hoe wapens werken en hoe je ze moet onderhouden. En ook zijn er tactische en strategische trainingen en leren ze alles over waar ze heen moeten schuilen als het misgaat.

En er was ook nog een verdrietig stukje.

De art is echt geweldig, ik was er al verliefd op toen ik de cover zag, maar ik werd nog verder verliefd terwijl ik las. De stijl is echt prachtig en past perfect bij het genre/verhaal. De karakters passen goed bij hun rollen. OH en het is altijd fijn als tekenaars weten hoe borsten werken. 😛

Al met al, een spannend eerste deel met genoeg mysterie, redelijk goede karakters, geweldige art, en ik kan niet wachten op het volgende deel en meer van de stad en de wereld te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: