Review for Dierenvriendjes

Review for Dierenvriendjes

Het tweede boek in de Job en Keetje boek, en hij was zeker net zo leuk als het eerste deel!

Ik was heel erg blij dat mijn wens, meer Job en Keetje boeken, uit is gekomen. Dit boek bevat wederom 4 seizoenen met daarbij passende verhalen. Van nieuwe eendjes in de lente, watermeloenen in de zomer, kabouters in de herfst, tot sneeuwpoppen in de winter. Je kunt het boek lezen zoals ik deed, gewoon alles in een keer, of het boek uitspreiden over het jaar. Bij elk seizoen de betreffende verhaaltjes lezen en er een leuk thema om heen maken. 🙂

Er is in ieder geval één ding wat voorbij komt in elk verhaaltje en in elk seizoen. Het feit dat Keetje een hondje wilt. Ze probeert het meerdere keren, zoals voor haar verjaardag of voor Sinterklaas. Tja, ik kan me wel voorstellen dat haar ouders het misschien niet willen omdat ze weten dat zij alles mogen doen. Dus hun oplossing (en die van opa) vond ik wel mooi, alleen lag ik wel ietwat dubbel om wat er gebeurde vrij snel nadat Keetje de goudvis had.

Ik vond het wel mooi hoe Job en Keetje soms dingen tot het puntje letterlijk namen. Dat past dan wel goed bij de leeftijd die deze twee hebben.

En Keetje, geweldig idee, als je geen ring van je moeder krijgt voor je huwelijk dan pak je maar een onderbroek. 😛 En wel een groene, anders wil Job niet trouwen.

Ik moet zeggen dat ik Job wat jammer vond in dit boek. Ik snap het is een klein kind, maar hij was wel gemeen tegen Keetje op punten. Nou was Keetje ook niet altijd een engeltje, maar Job zei echt wat dingen (of deed dingen, zoals Ko van het balkon gooien) die ik niet lief vond en wat ik zielig vond voor Keetje. Maar Keetje is gelukkig wel een meisje dat het niet over zich heen laat gaan, oh nee, ik moest af en toe best lachen om hoe ze Job terugpakte of iets terug zei. Go go Keetje!

Ik vond het wel jammer dat de ouders niet af en toe wat strenger waren. Soms deed Keetje dingen die ik nou niet echt netjes vond, en natuurlijk waren ze af en toe streng, maar vaak vonden ze het gewoon hilarisch (terwijl ik er weinig hilariteit in zag).

De tekeningen zijn nog steeds erg leuk en passen ook heel goed bij het verhaal. Alleen 1 vraag? Is de auto plus mensen op pagina 43 getekend door iemand anders of is het bedoelt als een tekening van Keet/Job?

Ik hoop zeker dat er volgend jaar nog een nieuw Keetje/Job boek komt met wederom 4 seizoenen en een berg verhalen. Ik zou dit boek zeker ook aanraden, ik had veel plezier in het lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: