Review for De verwoestende puppy

Review for De verwoestende puppy

Een heerlijk, hilarische serie over een meisje genaamd Lotte en haar leven.

Ik was al aan het hopen dat ik dit boek leuk zou vinden, want ik vond de cover erg schattig/grappig. En nu ik het boek heb gelezen kan ik zeggen dat ik het inderdaad heel leuk vond, en dat ik ook uitkijk naar de volgende boeken in de serie. Want in het volgende boek zal Lotte’s brugklastijd beginnen.

Dit boek is de tijd voor dat, de zomer. En er gebeurt echt van alles in dit boek. Niet alleen ontmoeten we Lotte en zien we haar puzzelen over welke rugtas ze moet hebben voor de brugklas (roze of blauw?), maar we zien ook haar familie. Haar kleine broertje Daan die heel schattig is maar ook heel ondeugend. Ze heeft ook een broertje van 10 genaamd Max, maar die zien we toch heel wat minder dan Daan (zo erg zelf dat ik moest opzoeken wat zijn naam ook al weer was). Haar moeder die heel lief en haar best doet, vooral nu ze alleen moet zorgen voor de kinderen. Ja, Lotte’s vader is een paar jaar geleden overleden, opeens (wat ik echt vreselijk vond voor haar en haar moeder/broertjes, je vader gaat ergens heen en komt dan niet terug). We zien Lotte veel plezier hebben met haar beste vriendin Tessa (wat zijn die twee een heerlijk stel zeg, het doet me denken aan mijn beste vriendinnen van de middelbare).

Lotte komt er ook achter dat haar moeder opnieuw aan het daten is. Ze heeft iemand ontmoet en is erg gelukkig. Alleen, je kunt wel raden hoe Lotte hier over denkt, en ik kon me het best goed indenken dat het niet erg leuk is. Ze is nog lang niet over het verlies van haar vader, en dan komt haar moeder met een nieuwe vriend. Ik kan me voorstellen dat ze boos is, en verdrietig. Ik was dan wel trots dat ze het toch probeerde (ook al moest haar moeder wel een deal met haar sluiten). Natuurlijk is het nog niet makkelijk, maar nu heeft ze tenminste iets om naar uit te kijken. Iets wat ze altijd al wilde (maar niet kon krijgen want haar vader was allergisch), een puppy! Ik vond het heel lief van de moeder dat ze het met Lotte eens was, en ook probeerde haar te helpen het makkelijker te maken.

Ik lag regelmatig dubbel, en het werd zeker nog hilarischer toen de puppy arriveerde in het verhaal. Want ja, een puppy is een grote chaos machine. Die heeft nog heel veel te leren, en daar komt Lotte ook achter. 😛 Plasjes en poepjes op de verkeerde plekken, spullen worden opgegeten. Maar ze is ook zeker wel blij met haar kleine chaos machine. Plus het geeft haar ook nog iets wat ze ook heel leuk vindt, een kans om met de buurhunk te praten en misschien hem beter te leren kennen. Hij en zijn puppy doen ook mee met puppycursus!

Oh en echt pluspunten voor de moeder en hoe ze niet haar dochter (en kinderen) probeerde te pushen in een hogere opleiding zoals Tessa’s moeder/vader doen met Tessa. Het is een onderwerp wat vaker in de krant komt, ouders die hun kinderen op het hoogste niveau gooien en niet blij zijn als de kids het niet aankunnen.
Plus ze motiveert haar om gewoon van alles te proberen. 🙂

Het boek is ook heerlijk vormgegeven. Leuke/grappige illustraties overal, leuk font, en nog veel meer. Het was elke keer weer een leuke verrassing wat de volgende pagina (of het volgende hoofdstuk) zou brengen.

Ik zou dit boek zeker aanraden! Superleuk en ik kan niet wachten op het volgende boek in de serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: