Review for De grote atlas van de dinosaurussen

Review for De grote atlas van de dinosaurussen

Een grote atlas over dinosaurussen. Van bekende tot minder bekende dino’s.

Ik moest dit boek hebben toen ik hem zag bij de bibliotheek. Een boek waar je helemaal in kan verdwijnen, een boek met grote platen. Heerlijk!
Maar helaas is dit boek nieuw dus je weet dat het betekent dat je grote kippen krijgt in plaats van stoere dinosaurussen. Gelukkig waren er nog genoeg zoals het hoort (in ieder geval voor mij. Sorry, misschien dat de huidige generatie kinderen het cool vinden om een te grote kip met tanden voorbij te zien komen, maar ik, de generatie van reptielen/hagedissen, vind het allemaal maar idioot en ligt dubbel bij het idee van een moordkip. 😛

Het boek is ingedeeld in werelddelen. Van Azië tot Afrika tot Europa. Elke plaat heeft een hoofddinosaurus en ook nog een paar kleintjes die ook in de buurt waren. Overal op de plaat kun je kleine stukjes informatie vinden. Erg leuk gedaan want dan ga je ook echt kijken naar de plaat en dan vindt je allerlei interessante dingen.

Natuurlijk was er niet veel nieuws voor mij, maar toch heb ik weer wat kleine feitjes gevonden.

Alleen een minpuntje vond ik de random maffe dingen in de platen. Tja, sorry, ik vond het er niet bij passen. Het is een serieus boek en dan gooi je zandkastelen en bloempjes (in de dino’s klauwen) op plekken. Jammer!
De art was een beetje hit en miss. Soms was het echt heel leuk om te zien, maar soms…. Ik wist niet of ik het serieus moest nemen of gewoon moest lachen.

Maar verder zou ik dit boek toch aanraden. Alleen denk ik dat ik misschien maar gewoon het op moet geven om nieuwe dino boeken te lezen, want kippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: