Review for Avonturen van Sjef en zijn opa

Review for Avonturen van Sjef en zijn opa

Het is zomervakantie! Opa en zijn kleinzoon, Sjefke, gaan gezellig op vakantie naar de Ardennen en beleven allerlei leuke avonturen.

Dit boek klonk erg grappig en leuk (plus de stukjes die las waren geinig), dus ik moest hem wel meenemen uit de bibliotheek. Ik kwam er thuis alleen achter dat dit een tweede deel was in de serie, maar gelukkig was dat blijkbaar niet een probleem. Je kunt dit boek rustig lezen zonder dat je het eerste deel heb gelezen.

Dit boek bevat 22 verhaaltjes. Bijna elke dag op de camping is weer een nieuw verhaaltje, maar we hebben ook een aantal verhaaltjes die verder gaan op de dag, bijvoorbeeld als opa snurkt en Sjefke iets hoort). We beginnen met dat ze weggaan van huis en eindigen met dat ze weer naar huis gaan (ik had wel graag de thuiskomst gezien, vooral omdat Sjefke zijn moeder best wel miste).

De verhaaltjes zijn echt superleuk. De opa heeft echt hartstikke leuke ideetjes voor zijn kleinzoon, en ze doen ook bergen dingen samen. Zoals wandelen (ook al was Sjefke daar heel snel klaar mee), pingpongen, sporen zoeken, en nog veel meer. En we zien ook dat Sjefke zelf vriendjes maakt terwijl hij op de camping is. Zoals een vriendje uit België.
En natuurlijk moet hij ook af en toe klusjes doen voor opa.

Sjefke is een leuk, nieuwsgierig ventje, af en toe een beetje vervelend, maar ja, dat past dan wel bij de leeftijd die ik gok dat hij heeft. Ik moest soms wel lachen om hoe nieuwsgierig/brutaal hij was (zoals dat hij over de rand van de douche kijkt omdat hij iemand hoort zingen). Gelukkig is opa er om hem of te corrigeren of hem vreemde tips te geven.

Oh, en iets wat ik helemaal top vond? Het feit dat er amper nieuwe technologie voorbij komt! Heerlijk! De enige keer dat je wat ziet is als opa zijn ouderwetse telefoon tevoorschijn tovert om Sjefke de kans te geven zijn moeder te sms-en. Als je ziet hoe vaak mensen verdiept zijn in tablets of telefoons tijdens kamperen, veel te veel. Dus het is echt heerlijk dat het hier anders is. En het is niet eens alleen Sjefke en zijn opa, maar blijkbaar iedereen op de camping!

De illustraties waren eigenlijk het enige wat ik minder vond. Dingen waren best vreemd getekend. Zoals waarom hebben Sjefke en zijn opa zulke oren?

Ik ga zeker boek 1 zoeken, ik ben wel nieuwsgierig wat voor avonturen dit duo daar meemaken.

En ik zou dit boek aanrader! Leuk voor kinderen als ze naar de camping gaan in de zomer, of als ouders een leuk zomerboek zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: