Review for Zaterdag

Review for Zaterdag

Het is zaterdag! Tijd voor allerlei leuke activiteiten!

Ik hou van Saskia Halfmouw’s tekeningen, haar tekenstijl ervan is gewoon zo lief en leuk. Meestal zie ik ze alleen als illustraties in boeken, maar nu eindelijk kan ik van haar tekeningen genieten zonder dat er tekst bij staat. Nu hebben we heerlijk grote (zoek)platen!

Ah zaterdag, ik kan me nog wel herinneren van wat ik vroeger deed op die dag. Eerst al blij zijn dat ik niet naar school moest, want het is weekend!! Lekker uitslapen, daarna dingen doen zoals boodschappen, buitenspelen, naar het zwembad, bibliotheek, later ook nog huiswerk als ik dat had. 😛

In dit boek zien we verschillende scenes wat kinderen (maar ook volwassenen want de meermin komt steeds terug) doen op een zaterdag. Zoals boodschappen doen met de ouders, of lekker een potje voetballen, een boomhut maken en spelletjes spelen, schaatsen (moet het natuurlijk wel koud genoeg voor zijn).

Maar natuurlijk zijn het niet gewoon scenes, nee, zoals ik al zei dit zijn zoekplaten. Dus je mag lekker zoeken naar verschillende karakters die steeds weer terugkomen. Zoals de jongen met een cowboyhoed (die jongen houdt wel van pizza zeg), maar er is ook een loslopende hond (arme kinderertjes ook al lijkt het dat ze er ook wel plezier in hebben)! Plus het was erg leuk om de Effies (in ieder geval ze lijken er wel erg op) en de Roskam (die er ook erg op lijken) terug te zien. En natuurlijk zien we ook Foeksia!

Ik vond de bibliotheek-scene een van de leukste. Niet alleen vanwege de boeken, maar ook door de karakters die we daar zien (Dolfje die een boek leest, of de Gelaarsde Kat die helemaal opgaat in het verhaal).

Oh, en laten we niet vergeten dat elke plaat ook een sprookjesfiguur verstopt! Ja! Superleuk. Ik had veel plezier om te kijken of ik ze allemaal kon vinden.

Dus ik ga dit boek zeker aan mijn collectie toevoegen (ik heb hem nu van de bibliotheek geleend). En ik hoop dat Saskia Halfmouw nog eens een zoekboek gaat maken!

Zeker een aanrader! Niet alleen vanwege het thema (Zaterdag) maar ook vanwege de leuke zoekplaten en de geweldige tekeningen van Saskia Halfmouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: