Review for Suske en Wiske: De tollende toverkol

Review for Suske en Wiske: De tollende toverkol

Een speciale editie voor het goede doel.

Ik heb al jaren geen Suske en Wiske aangeraakt. Ik las de series als kind heel veel en we kochten altijd de nieuwe. Helaas op een gegeven moment veranderde de serie, er was gevloek en getier, de karakters werden anders. Het was gewoon niet meer leuk.

Maar ja, hoe kan ik Hanco Kolk weerstaan, die tekenaar heeft zo’n grappige/leuke stijl, dus ik moest dit boek wel proberen. Plus degene die het scenario schrijft is ook anders van de gewone schrijvers.

En het was uiteindelijk echt een leuk boek. Het was een typisch Suske en Wiske avontuur met magie, mysterie, en meer.

Alleen jammer dat Suske gewoon zo vervelend was en totaal niet voor rede vatbaar was. Gelukkig heeft Wiske wel een goed hoofd op haar schouders want zonder haar zou het hele magische gebeuren gewoon zijn opgezogen. 😛 Fijn dat ze ook niet bang is om dat even lekker in te wrijven telkens wanneer het wordt genoemd dat alles weer beter is. Goed zo meidje, ga ervoor.

Ik lag dubbel om de bordjes die Suske/Wiske vonden.

En pluspuntjes voor het feit dat er allerlei sprookjesfiguren en meer in het verhaal zaten. Ik had veel plezier in het herkennen/vinden van de karakters. En het is dan dubbel leuk als ze in de stijl van Hanco Kolk zijn getekend.

Ik was ook zeker blij voor de toverkol. Wel grappig dat ze die truuk zelf nog niet had uitgevonden.

Dus ja, ik ga zeker eens kijken of ik ook de andere speciale edities kan vinden want ik wil zeker meer. En nee, dit betekent dus niet dat ik ook gewone Suske en Wiske ga lezen. Vooral niet met die nieuwe verandering. Nee, nee dank je.

Oh, en zeker een aanrader als je op zoek bent naar een leuk stripalbum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: